banner564

İrfan konuştu düğüm çözüldü

Tasarrufunda 8 gram uyuşturucu madde bulunan zanlının verdiği ifade doğrultusunda, biri kadın 3 kişi daha tutuklandı

İrfan konuştu düğüm çözüldü
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, aldığı bir ihbarı değerlendiren Narkotik Polisi önceki akşam İrfan Düşer isimli şahsı tespit etti. Üzerinde ve evinde yapılan aramalarda 8 gram “sentetik cannabinoid” olduğu iddia edilen madde bulunan İrfan Düşer tutuklandı. Düşer’in  polise verdiği ifadede konu uyuşturucu maddeyi Şengül Akburç isimli şahsın aracılığı ile Süleyman Bektaş ve Utku Altıok isimli şahıslardan aldığını iddia etmesi üzerine konu 3 şahısta polis tarafından tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldılar.

Polisi görünce paketleri attı
Mahkemeye olayı aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 15 Eylül 2014 tarihinde zanlı 1 İrfan Düşer’in tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu olduğuna dair bilgi aldıklarını  ve Düşer’in aynı gün eve gittiği esnada tespit edilip alıkonulduğunu söyledi. Zanlı 1 İrfan Düşer’in polisi farkettiği sırada elinde bulunan 2 adet kağıdı yere attığını analtan Özdesoy, paketlerin içerisinde 2 gram “sentetik cannabinoid” türü  uyuşturucu olduğuna inanılan madde olduğunu aktardı. Daha sonra zanlının evinde yapılan aramalarda salon içerisinde cam tabla içerisinde  içerisinde toplam 6 gram uyuşturucu bulunan tütünle karıştırılmış 4 adet sarma sigara ve mutfak kısmında uyuşturucu madde ile karıştırılmış 1 adet sarma sigara bulduklarını aktaran Özdesoy, zanlının ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi.

Zanlı 1’in iddiaları
Özdesoy daha sonra zanlı 1 İrfan Düşer’in ifadesinde konu uyuşturucu maddeler için zanlı 4 Şengül Akburç’u aradığını ve uyuşturucu madde istediğini, zanlı 4’ün de bunun üzerine zanlı 2 Süleyman Bektaş’ı aradığını, Zanlı 2’nin ise “200 TL getirirseniz zanlı 3 Utku Altıok’tan konu uyuşturucu maddeleri alırsınız” dediğini, ve kendisi ile zanlı 4’ün uyuşturucu maddeleri zanlı 3’ten aldıklarını iddia ettiğini söyledi.  Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan Özdesoy, diğer zanlıların, zanlı 1 İrfan Düşer’in iddiaları üzerine tutuklandıklarını zanlı 1’in iddiaları ile ilgili henüz bir bulgunun olmadığını ve bu iddiaların doğruluklarının araştırılacağını söyledi. Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Özdesoy tahkikatın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı 2 ve zanlı 3 suçlamaları reddediyor
Zanlı 1, zanlı 2 ve zanlı 3’ün avukatlığını üstlenen Yunsan İlhan’ın sorusu üzerine Özdesoy, zanlı 2 ve zanlı 3’ün “ biz yapmadık” diyerek suçlamaları reddettiklerini söyledi.  Zanlı 4 Şengül Akburç ise mesele ile ilgili iki şahsın daha bağlantısı olduğunu iddia etti.  
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474