banner564

Konsept eylem

2011 sonrası istihdam edilen yüzü aşkın öğretmen, davul ve düdükler eşliğinde slogan atarak Meclis’e yürüdü

Konsept eylem
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2011 yılından sonra kamuya istihdam edilen öğretmenlerle Meclis önünde eylem yaptı. “Göç Yasası” diye nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık ( Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na karşı mücadele veren KTOEÖS bugün sabah da Cumhurbaşkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı önünde “zeytin-ekmek yeme” eylemi gerçekleştirecek. 
KTOEÖS’ün dün Meclis’te gerçekleştirdiği eylem kapsamında 2011 sonrası istihdam edilen yüzü aşkın öğretmen sendikada hareket ederek, davul ve düdükler eşliğinde slogan atarak Meclis’e yürüdü.
“Merhametsizler Okulu”, “Vurdumduymazlar Sınıfı” konseptiyle düzenlenen eylemde öğretmenler 50 milletvekilinin ismini “Sibelcan, Zekican, Hüseyincan, Hakancan”, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu “mümessil”, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı da “mümessil yardımcısı” şeklinde yazdı. Öğretmenler bu isimleri boynuna astı.

“Ya bu yasa gidecek ya…”
“Merhametsizler Okulu”, “Vurdumduymazlar Sınıfı” konseptiyle bir de skeç sahneleyen ve yasa ile hükümeti eleştiren öğretmenler, eylem boyunca “Hazırlık Hakkımız Söke Söke Alırız”, “Öğretmen Yerlerde Her Yer Toz Pembe”, “Bu Yasa Gidecek Dertler Bitecek” gibi sloganlar attı.
Üzerinde “Göç Yasası’na Dur De” yazan tişörtler giyen öğretmenler, Meclis’in ana giriş kapısına “Ayrıcalık Değil, Hakkımızı İstiyoruz”, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Göç Yasası’nda Buluşmak Değil, Göç Yasası’ndan Kurtulmak İstiyoruz” şeklinde pankartlar astı.

Çakıcı ve Çeler de katıldı 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekilleri Mehmet Çakıcı ile Zeki Çeler de Meclis önüne gelerek eyleme destek verdi.  Çakıcı, Meclis kürsüsünde bir öğretmenin duygularını ifade ettiği bildiriyi okuduklarını vurgulayarak, bu konudaki tavırlarını anımsattı, mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. Mehmet Çakıcı, seçim döneminde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yarımcısı Serdar Denktaş’ın yasa hakkındaki tutumlarının farklı olduğunu savunarak, seçmenden yasa kaldırılacakmış gibi oy talep edildiğini söyledi.

KTÖS de greve devam ediyor
Öte yandan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda başlatılan uyarı grevinin bugün de devam edeceğini bildirdi. KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, grev 08.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da okul bahçesinde basın toplantısı düzenlenecek. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473