banner564

Çalışmalara ışık tutacak

Belediye ve Kadın Çalıştayı’nın sonuç raporu İsmail Arter’e sunuldu

Çalışmalara  ışık tutacak
banner598
Gazimağusa Belediyesi’nin halkın beklentilerini istek ve görüşlerini tespit etmek amacıyla hayata geçirdiği Mağusa Günlükleri Projesi kapsamında geçtiğimiz ay yapılan Belediye ve Kadın konulu Çalıştay’ın raporu, DAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri Nicel Mazhar ve Müzeyyen Alasya ve DAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Dinçyürek’den oluşan çalıştay grubu tarafından Belediye Başkanı İsmail Arter’e sundu. 
Çalıştaydan çıkan sonuç raporunda, Gazimağusa Belediyesi bünyesinde kadına ilişkin toplumdaki ihtiyaçların karşılanması için gönüllülerden oluşan bir komitenin kurulması, oluşacak komitenin kadınların beklentilerine cevap verebilecek uzman kişilerden oluşması, belediyenin denetiminde kadına özgü birimlerin oluşturulması ve bilimsel veriler ışığında üniversite ile çalışma yürütülmesi önerileri yer aldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, sonuçların belediyenin çalışmalarına ışık tutacağını ifade ederek, Gazimağusa’da kadının sosyal, politik ve ekonomik katkılarına olan ihtiyacın artmakta olduğunu, belediyenin kadın zerafetiyle şekillenen bir sosyal hayatın daha üretken bir toplum demek olduğunun bilinciyle hareket ettiğine vurgu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474