banner564

Cebinden 180 TL çıktı

İskele Sahil Yolunda çırılçıplak yürüyüş yapan Yankı Kıray “Turistim, geziyorum” dedi

Cebinden 180 TL çıktı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’de, Sahil Yolu üzerinde önceki sabah saatlerinde çırılçıplak vaziyette yürüyüş yapan Yankı Kıray isimli şahıs, devriye gezen polis ekipleri tarafından suçüstü tespit edilerek gözaltına alındı. Ülkemize 20 Haziran’da turist vizesi ile geldiği bildirilen zanlı, dün , “ahlaka aykırı davranış” suçlaması ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı, “temiz temiz dolaşıyordum, sadece temiz olmak istedim, topluma zarar verme gibi bir amacım yoktu” diyerek ilginç bir savunma yaptı.
Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Mustafa Paşa, zanlının, 23 Haziran 2018 tarihinde, saat 08:30 sıralarında, devriye gezen bir polis ekibi tarafından, İskele Sahil Yolu üzerinde çırılçıplak vaziyette yürürken suçüstü tespit edildiğini ve gözaltına alındığını söyledi. Zanlının, KKTC’ye 20 Haziran 2018 tarihinde, 30 günlük turist vizesi ile geldiğinin belirlendiğini anlatan Paşa, canlının cebinde sadece 180 TL para tespit edildiğini ve emare olarak el konduğunu aktardı.

Çarşamba günü yargılanacak
Zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Paşa, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler, zanlıyı 27 Haziran Çarşamba günü itham etme ve davayı sonlandırma niyetinde olduklarını bildirdi. 
Zanlı ise mahkemede söz alarak, “temiz temiz dolaşıyordum, sadece temiz olmak istedim, topluma zarar vermek istemedim” şeklinde savunma yaptı.
 İddia Makamı’nın da beyanını dikkate alan nöbetçi Yargıç, zanlının, 27 Haziran Çarşamba günü İskele Kaza Mahkemesi’nde hazır bulunmasını temin etmek amacı ile 30 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473