banner564

Cenazesi aileye teslim edildi

Ercan yolunda 5 gün önce ticari taksinin çarpması sonucu hayatını kaybeden yayanın 68 yaşındaki Andreas Alexandrou olduğu açıklandı

Cenazesi aileye  teslim edildi
banner598
Melin DOBRAN
Ercan-Yonca kavşağı anayolunda geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden erkek şahsın kimliği belirlendi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı trafik amirleri ve ekiplerinin uğraşları sonucu kazada ölen şahsın, 68 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Alexandrou olduğu ortaya çıktı. Kaza, Fırat Demir (E-21) kullanımındaki ticari taksinin, yolu yaya olarak geçmeye çalışan Alexandrou’ya çarpması sonucu meydana gelmişti. 

Kimliği 4 gün sonra tespit edildi
Kaza sonucu olay yerinde can veren Alexandrou’nun kimliği 4 gün sonra tespit edilebildi. Alexandrou’nun cenazesi, dün öğle saatlerinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amiri Şevket Derindağ, Trafik Tahkikat Amiri Mehmet Özatılgan ve Birleşmiş Milletler polisi gözetiminde Rum polisine teslim edildi. Otopsiyi yapan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’den alınan bilgiye göre Alexandrou, kazaya bağlı kafatası kemikleri ve kaburga kırıkları, her iki ciğerinde kanama, beyin dokusunda yaralanma ve iç kanamadan dolayı hayatını kaybetti.

Sürücü teminatla serbest kaldı
Öte yandan yaşanan kazada yaya olarak Alexandrou’ya çarparak ölmesine neden olan taksi sürücüsü Fırat Demir ise dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Trafik kazası ile ilgili soruşturmayı yapan polis, kazanın 28 Mayıs tarihinde saat 17.15 sıralarında Ercan-Yonca kavşağı anayolu üzerinde meydana geldiğini söyledi. 
Polis, zanlı Fırat Demir yönetimindeki TMF 489 plakalı Taksi ile soldan birinci şerit içinden kuzey istikametine doğru süratli ve dikkatsiz bir şekilde seyrettiğini, o esnada karşıya geçmek için yola giriş yapan 68 yaşındaki Andreas Alexandrou’yu görüp çarpmamak için şerit değiştiği esnada yönetimindeki aracın sol ön kısmı ile çarptığını kaydetti. Polis, kazada yaşamını yitiren Alexandrou’nun otopsisinin yapıldığını ve ölüm nedeninin kaza sonucu çoklu organ yaralanması olduğuna dair tespit yapıldığını söyledi. Polis soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473