banner564

Çetinkaya’dan ses verecekler

10 Ocak Salı akşamı ara bölgede liderlere destek amacıyla iki toplumlu etkinlik düzenlenecek

Çetinkaya’dan  ses verecekler
banner598
Aralarında bazı siyasi partilerin de bulunduğu İki Toplumlu Barış İnisiyatifi- Birleşik Kıbrıs Çözüm ve Barış Platformu, 10 Ocak Salı akşamı ara bölgede liderlere destek amacıyla iki toplumlu etkinlik düzenleyecek.
Etkinlik, Lefkoşa’da ara bölgedeki Çetinkaya sahasında, Kuzey Kıbrıs saatiyle 19.00’da yer alacak.
Etkinlik dolayısıyla dün Ledra Palace Otel karşısındaki Dayanışma Evi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında Türk tarafındaki katılımcılar adına KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Rum tarafını temsilen de PEO Genel Sekreteri Pambis Kritsis hazırlanan ortak metni okudu.
Hazırlanan ortak metinde müzakerelerin hassas ve kritik bir dönemden geçtiğine vurgu yapılarak, görüşme sürecinin desteklendiği ve liderlerden Kıbrıs’a barış ve adanın yeniden birleştirilmesi adına olumlu haberlerle dönmesinin beklendiği kaydedildi.
Açıklamada, “Kıbrıs’ın bölünmek için çok küçük, fakat Kıbrıslıların bir arada yaşayabileceği kadar büyük” olduğuna vurgu yapıldı.
Açıklamada, tüm Kıbrıslılara, “10 Ocak’ta bir araya gelme ve ülkenin yeniden birleşmesi için sağduyu barış ve umudun ortak sesini duyurma yönünde” çağrı yapıldı.

Barış İçin Dayanışma Vakfı da destek belirtti
Öte yandan Barış İçin Dayanışma Vakfı, Cenevre Zirvesi’nin önemli olduğunu belirterek, liderlerin çabalarına destek belirtti.
Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Cengaver, Kıbrıs sorunu ve Cenevre Zirvesi’ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayacak görüşme ve beşli zirvenin Kıbrıs’ta yaşayan toplumlar, bölge ve dünya barışı için önem arz ettiğini belirten Cengaver, güvenlik ve garantilerin her iki toplum ve liderleri tarafından hassas bir şekilde değerlendirildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473