banner564

Çıkmaz sokakta önleri kesildi

Polis, ikisi kadın 4 kişiyi 24 gram uyuşturucuyla birlikte tutukladı

Çıkmaz sokakta önleri kesildi
banner598
Melin DOBRAN
Narkotik ekipleri, Başkent Lefkoşa’da boş bir arazide duran şüpheli araç ve içerisinde bulunan 4 kişiyi takibe aldı. Takip sonucu operasyon düzenleyen narkotik polisleri 24 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Olayla ilgileri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan zanlılar Bilge Ulgan, Zeynep Altıntaş, Muzafer Girgin ve Nefi Yazıcı dün Lefkoşa da mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede iddiaları aktaran polis, zanlılar Bilge Ulgan, Zeynep Altıntaş, Muzaffer Girgin ve Nefi Yazıcı’nın Lefkoşa’da boş bir arazide şüpheli görülen bir araç ile bekledikleri esnada takibe alındıklarını söyledi. 
Polis, konu bölgeden ayrılarak başka bir bölgede çıkmaz sokak içerisine girdiğini ve araçtan inen zanlılar Ulgan ile Girgin’in orada bulunan bir zeytin ağacının altından beyaz renk poşet alarak koşarak araca binip oradan ayrıldıklarını belirtti. 

Kırmızı ışıkta operasyon
Polis, takibe alınan aracın Dumlupınar-Hamitköy arasındaki yolda kırmızı ışıkta durduğu esnada narkotik ekipleri tarafından araç içerisinde bulunan zanlıların makul güç kullanılarak gözaltına alındığını söyledi. Polis, araçta zanlılar huzurunda yapılan aramada beyaz poşet içerisinde 8 adet paket içerisinde yaklaşık 24 gram sentetik cannabinoid olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi. 

Kitap kağıdına sarılı bonzai…
Polis ayrıca zanlı Bilge Ulgan’ın Cihangir’de bulunan ikametgâhında yapılan aramada, salon içerisinde duvara gömülü bulunan küçük dolap içerisinde kitap kâğıdına sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare yapıldığını söyledi. 

3 gün tutuklu kalacaklar…
Polis, mesele ile ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, zanlılar Ulgan, Altıntaş ve Yazıcı’nın vermiş oldukları gönüllü ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirtti. Polis ayrıca meseleye bağlantısı olan ve isim olarak tespit edilen 1 kişinin daha arandığını belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Fisun Cemaler huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek meselenin ciddi olduğunu ve soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474