banner564

Cinayet çözülecek

Hacer Ulaş, eşi Hüseyin Havalar tarafından tehdit edildiğine dair avukatına yazılı belge vermiş

Cinayet çözülecek
banner598

Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’deki evinde cinayete kurban giden iki çocuk annesi 46 yaşındaki Hacer Ulaş’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan eşi Hüseyin Havalar hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Gözaltına alındıktan sonra 6 kez mahkemeye çıkarılarak hakkında 40 gün tutuklama emri alınan zanlı bu süre zarfından yapılan sorgusunda cinayeti kabul etmedi.
Polis, 40 günde 100 kişiden ifade alırken, zanlının eşini tehdit ettiğine dair ses kayıtları ve belgeler ele geçirdi. Hacer Ulaş’ın, Havalar tarafından ölümle tehdit edildiğine dair avukatına yazılı belge verdiği ve uzmanlarca belgenin maktul tarafından yazıldığının belirlendiği açıklandı.
Zanlı ile maktulden DNA örnekleri alan polis, incelenmesi için İstanbul Adli Tıpa gönderdi. 
Mesele ile ilgili tüm kanıtları ve ifadeleri toplayan polis, zanlıyı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.

Cezaevine gönderildi
Soruşturmayı yürüten polis, Hacer Ulaş’ın Alayköy’deki evinde ölü olarak bulunduğunu anımatarak, durumun şüpheli olması üzerine ayrılma aşamasında olduğu zanlı Hüseyin Havalar’ın tutuklandığını söyledi. 
Polis, Hacer Ulaş’ın yapılan otopsi sonucu ölüm sebebinin “ağız-burun kapama ve elle boğma” sonucu olduğunun tespit edildiğini anımsattı. Polis, cinayetle ilgili zanlının şüpheli olarak tutuklandığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. 
Polis, alınan ifadelere göre zanlı Hüseyin Havalar’ın, eşi Hacer Ulaş’ı öldürmekle tehdit ettiğinin belirlendiğini mahkemeye aktardı. Polis, ayrıca zanlının maktulü ölümle tehdit ettiğine dair belge ve ses kaydı bulunduğunu söyledi. 
Polis, Hacer Ulaş’ın, Havalar tarafından ölümle tehdit edildiğine dair avukatına yazılı belge verdiğini ve uzmanlarca belgenin maktul tarafından yazıldığının belirlendiğini açıkladı.
Polis, zanlının tutukluluk süresince 100 kişiden ifade alındığını da kaydetti. Zanlının 15 Nisan’da verdiği DNA analizi sonuçlarının beklendiğini mahkemeye aktaran polis, itham olduğu suçun müebbet hapis öngördüğünü belirterek, üç ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin üç ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473