banner564

Gözler DNA sonuçlarında

Hamile olduğu ortaya çıkan 14 yaşındaki kızın bebeğinin babası olabileceği şüphesiyle tutuklanan 23 yaşındaki zanlı suçlamaları kabul etmedi

Gözler DNA sonuçlarında
banner598

Suna ERDEN
Baş dönmesi ve mide ağrısı şikayetiyle kontrole gittiği Girne Akçiçek Hastanesi’nde 8 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan 14 yaşındaki kız çocuğunun durumu ile ilgili soruşturma sürüyor. 
Polis, 14 yaşındaki kızın ifadesi üzerine 23 yaşındaki Ö.Y.’yi gözaltına aldı.
Zanlı Ö.Y. polisteki sorgusunda genç kızın bir süre önce evden kaçtığını, birkaç gün kendisinde kaldığını ancak onunla cinsel temasa geçmediğini söylediği öğrenildi.
Ö.Y. dışında genç kız ile cinsel ilişkiye girmiş olabileceği şüphesiyle 2 kişi daha aranırken, polis zanlıya şimdilik “Çocuğu alıkoymak”suçlaması getirdi. 
Zanlı Ö.Y. ile 14 yaşındaki kızdan DNA örnekleri alınarak İstanbul Adli Tıp’a gönderildiği, gelecek sonuca göre zanlı hakkındaki suçlamanın değişeceği belirtildi.
Zanlı Ö.Y. dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Şimdilik alıkoyma suçlaması getirildi
Soruşturmayı yapan Müfettiş Muavini İrfan Türk, 2019 yılı Mart ayında zanlının, 2005 doğumlu olan kız çocuğunu, Gönyeli’deki ikametgahında yasal vasisi hilafında alıkoyma suçundan tutuklandığını söyledi. Türk, suçun DNA sonuçlarıyla netleşeceğini söyledi. Türk, TC ve KKTC vatandaşı olan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Cenkay İnan, zanlının ilk nazarda 16 yaşından küçük çocuğu alıkoyma suçuyla bağı olabileceğine vurgu yapıp, yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayararak, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi. 
Bu arada 14 yaşındaki kızın annesinin kürtaj talep ettiği, mahkeme emri ile genç kızın bebeğinin alınacağı öğrenildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473