banner564

‘Turkey Open Mental’ yarışmasında büyük başarı sağlayan öğrencilerimiz Dubai’de ülkemizi temsil edecek

Onlar KKTC’nin gururu

‘Turkey Open Mental’ yarışmasında büyük başarı sağlayan öğrencilerimiz Dubai’de ülkemizi temsil edecek
banner598

   Bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘Turkey Open Mental’ aritmetik şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil eden Mega Aritmetik öğrencileri geçtiğimiz gün Diyalog Tv’de Cemre Akar ile 360 Derece Programına konuk oldu.

   Programda Mega Aritmetik temsilcisi, Mental Aritmetik eğitmeni Belgün Belevi bu eğitimlerin ve katıldıkları yarışmaların çocuklarımıza kattığı avantajları dile getirirken, mental aritmetik hakkında detaylı bilgi verdi. 
   Yaşadıkları deneyimi ve çalışmalarını anlatan çocuklarımız ise sergiledikleri performanslarla da izleyicileri hayran bıraktı. Bu süreçte çocuklarının başarılarını destekleyen veliler de birkaç cümle ile yaşadıkları deneyimi ve değişimi izleyicilerle paylaştı. 
  Mega Aritmetik Temsilcisi, Mental Aritmetik Eğitmeni Belgün Belevi katıldıkları yarışma ve yarışmada elde ettikleri başarılar hakkında şu bilgileri aktardı:

246 çocuk yarıştı

“Türkiye KKTC ve Özbekistan’dan toplam 246 çocuk yarışmada yer alırken, yarışma sonuçları 5-12 yaş gurupları arasında yaş ve genel klasman olmak üzere iki dalda derecelendirildi.  Genel klasmanda ise ilk 15’e giren yarışmacılar gelecek yıl Dubai’de düzenlenecek olan Hafıza ve Mental Aritmetik Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı. 
   KKTC olarak 6 yarışmacı cocugumuz ile katıldığımız bu yarışmada son dört yılda kazandığımız başarılara bir yenisini eklemeyi başardık. 7 yaş kategorisinde Milada Çınaroğlu şampiyonluğu kazanırken genel klasmanda 5. olarak gelecek yıl ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeye hak kazandı. Yine 7 yaş kategorisinde bu yil ilk deneyimlerini gerçekleştiren Sutanem Konar , Metin Katrin ve Mert Duman derece elde etmese de gelecek yıllarda ülkemizin başarılarında pay sahibi olacaklarını ispatladılar . 8 yaş yarışmacımız Alisa Türel geçen yıl elde ettiği başarıyı tekrarlayarak 3. olmayi başardı ve kupasını gururla havaya kaldırdı. 10 yaş yarışmacımız ve takımımızın en deneyimli yarışmacısı olan Sarp Türel şampiyonluğun yanı sıra genel klasmanda 3. olup yarışmayı cifte kupa ile tamamlayıp adını Dubai’de düzenlenecek olan olimpiyat listesine de yazdırmayı başardı. Yine ilk 15’e giren yariimacıların katılacağı uluslararası TURKEY OPEN 2019 ayağı İstanbul’da 14-15-16 Aralik tarihlerinde gerçeklestirilecek ve bu yarışmaya da Sarp ve Milada’nin yanısıra ismini dünya siralamasında ilk 10’a sokmayı başarmiş Dünya rekortmenimiz Dila Bilen’le birlikte 3 yarışmacıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.” 
   Belgün Belevi, takım olarak yıllardır bu başarıları KKTC bayrağı altında uluslararsı arenalarda yaşayıp yaşatmalarına rağmen bu dahi çocuklarıma ülkemizden, cCumhurbaşkanlığı hariç, hicbir yetkili kurumdan bir destek veya teşekkür almadıklarından dolayı üzüntü duyduklarını da kapanışta sözlerine ekledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474