banner564

Şok uyarı

UBP Genel Sekreteri Saner, “Halkın Partisi bizim hükümet ortağımız, yalnız biraz ağızlarından çıkanları kulakları duyarsa iyi olur” dedi

Şok uyarı
banner598

 UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı.

Saner, “Halkın Partisi bizim hükümet ortağımız, yalnız biraz ağızlarından çıkanları kulakları duyarsa iyi olur diye düşünüyorum” sözleriyle koalisyon ortaklarını uyardı.
Saner, “Siyasetin dilini değiştirip değiştirmemek zamanlamayla ilgili olarak ifade edilmişse kendilerine pay çıkarmaların ne denli doğru olacağını halka bırakıyorum. Topluma verdikleri mesajda benim gösterdiğim özeni onların da göstermesini bekliyorum ve istiyorum” dedi.
Saner, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP’nin adayı, koalisyon ortağı ile ilişki ve çalışmaları değerlendirmesinin yanı sıra, muhalefetin bazı eleştirilerine de yanıt verdi. 
Saner kimsenin Cumhurbaşkanlığı gibi bir göreve “adayım” deme lüksünün olmadığını kaydederek, “Adaylık bir kişiye tevdi edilir, bu şahıs ağırlıklı olarak parti başkanı ya da toplumda yer etmiş bir kişi olur. Parti Meclisi Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğini iyi biliyor” şeklinde konuştu. 
Herhangi parti veya isimle resmi görüşme yapmadıklarının da altını çizen Saner, sadece günlük konuşmaların olduğunu kaydetti. 

“Bizi izlemeye devam etsinler”
Yeniden Doğuş Partisi’nin bahsettiği Anayasa paketine de değinen Saner, “YDP şov yapmaya devam ediyor” diyerek, YDP’nin hangi Anayasa paketinden bahsettiğini sordu.
UBP’den bazı üyelerin YDP’ye geçtiği iddiası üzerine Saner, “YDP Genel Başkanı başka nereden üye çalmak için gece yatıp dua edecek?” diyerek, YDP’den istifa edip UBP’ye katılmak isteyenlerin listesinin kendisinde olduğunu kaydetti. 
YDP’nin nasıl üye yazdıklarını bildiğini de dile getiren Saner, UBP’nin kimseyle yarışacak durumda olduğunu düşünmediğini, şu an itibariyle 3 bin müracaat olduğunu ifade etti ve “Bizi çekiştirenler bizi izlemeye devam etsinler” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474