banner564

Çok duygulandı

Zorlu Töre’nin, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” başlıklı konuşmasını dinleyen Zihni Sarıkaya isimli vatandaş, gözyaşlarını tutamadı

Çok duygulandı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında toplandı.
Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak Meclis Genel Kurulu toplantısının 31 Aralık 2015 tarihli birleşiminin ertelenmesi vekillerin oylarına sunuldu. Karar oybirliğiyle kabul edildi. 
Buna göre Meclis’in 31 Aralık Perşembe günkü birleşiminin gündemi 4 Ocak 2016 Pazartesi günkü birleşime aktarıldı.
Ardından Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’ndeki UBP temsilci UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz yerine Ersin Tatar’ın getirildiği milletvekillerinin bilgisine sunuldu. 
Genel Kurul’da daha sonra Taşınmaz Malların Tazmini, Takası ve İadesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü.
Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Özdemir Berova’nın tasarıya ilişkin raporunu okumasının ardından, tasarı madde madde görüşüldü.
Komisyona başvuru süresini iki yıl daha uzatan tasarının bütünü oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

Töre: Kıbrıs’ta güven bunalımı kalmadı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar bölümünde ilk sözü UBP Milletvekili Zorlu Töre aldı.
Töre, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” başlıklı konuşmasında 1974’ten sonra Kıbrıs’ta artık huzursuzluk ve güven bunalımı kalmadığına işaret etti. 
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın defalarca Kıbrıs sorununu müzakere ettiğini hatırlatan Töre, “Müzakere yapılmasına karşı değiliz ancak müzakerelerde ortaya atılan hususlar dikkate alındığında anlaşma umudu görülmemektedir” dedi.
Rumların Güzelyurt’a kesin geri alacakları gözüyle baktıklarını söyleyen Töre, eğer mülkiyet konusunda basına yansıdığı gibi bir çalışma varsa ve Türkiye garantörlüğü olmayacaksa, olası bir referandumda Türk tarafından hayır çıkacağını dile getirdi. 
Töre referandumda son sözü halkın söyleyeceğini hatırlattı. 
Bu arada Töre’nin konuşması sırasında izleyici locasında bulunan ve genel kurul çalışmalarını takip eden Zihni Sarıkaya isimli bir vatandaşın ağlaması dikkat çekti.

Vekiller ne konuştu?
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Menteş Gündüz “Ulaştırma, Limanlar ve Gümrükteki Çalışmalar” konusunda konuşma yaptı. 
Gündüz, gümrüklerdeki ek mesailere ve bunun mal fiyatlarına yansımasına değindi. 
UBP Grup Başkan Vekili Nazım Çavuşoğlu Belediye Emekçileri Sendikası’nın meclis binası yanındaki çadır eylemine değinerek, yaşanan sorunların uzun süredir devam ettiğini hatırlattı. 
UBP Milletvekili Hamit Bakırcı da bu bölümde söz alarak aynı konuya değindi tarafların sosyal medya üzerinden birbirleriyle atılmasını eleştirdi. 
UBP Milletvekili Ali Pilli de söz alarak üreticinin ürün bedellerinin ne zaman ödeneceğini sordu.
Meclis daha sonra gündem gereği dünkü çalışmalarını tamamladı.
Meclis’in bir sonraki birleşimi 28 Aralık Pazartesi günü yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474