banner564

‘Çözüm gelmeli’

İlk ziyaretini Kıbrıs’a gerçekleştiren Yunan Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu, iki bölgeli federasyona destek verdi

‘Çözüm gelmeli’
banner598
   Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopul, görevi devralmasının ardından ilk resmi ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdi.
   Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun daveti üzerine adaya gelen Konstantopulu’nun, öncelikle AKEL heyetiyle birlikte, Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in mezarlarına çelenk koyduğu belirtildi.
    Konuşmasında, Kavazoğlu ile Mişaulis’in fedakârlıklarına ve iki toplumun barış içerisinde bir arada yaşaması yönündeki çabalarına değinen Konstantopulu, buna paralel olarak, Kıbrıs sorununa iki kesimli-iki toplumlu federasyon temelindeki çözüm çabalarına destek belirtti.
   AKEL  basın sözcüsü Yorgos Lukaidis ise konuşmasında, ilk kez üst düzey bir Yunan yetkilinin, Kavazoğlu ile Mişaulis’in mezarlarına çelenk koyarak, fedakârlıklarını onurlandırdığını dile getirdi.
   Konstantopulu’nun, adadaki temasları çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edildiği,  ayrıca Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, siyasi parti başkanları, Başpiskopos Hrisostomos ve Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis ile bir araya geldiği haber verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473