banner564

Çözüm mesajı verildi

Çavuoğlu ve beraberindeki heyet, Siber ile Yorgancıoğlu’nu da ziyaret etti

Çözüm mesajı verildi
banner598
 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet dün, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti.
Mevlüt Çavuşoğlu ve heyetine, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Dışişleri Bakanı Vekili, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay eşlik etti. 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Çavuşoğlu’nu kabulünde yaptığı konuşmada, ülkede yeniden başlayan çözüm müzakerelerinin halkta umut olduğunu, iyimser bir hava yarattığını belirtti.
Siber, verilen olumlu mesajların, sosyal programların müzakere masasına yansıması ve olumlu sonuçlanmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi. 
“Bu dönemde sizlerin ziyaretiniz ve verdiğiniz çözüm ve barış mesajlarınız, bizleri motive etmektedir” diyen Siber, bütün arzu ve beklentilerinin Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi ve Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması olduğunu vurguladı. 

Yorgancıoğlu: uluslararası hukukun parçası olmayı hak ettik…
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da Çavuşoğlu’nu kabulünde, Kıbrıs Türk halkının 11 Şubat deklarasyonuna dayalı bir çözüm sonrasında uluslararası hukukun bir parçası olmayı hak ettiğini dile getirdi. Yorgancıoğlu, bunun hem Kıbrıs Türk halkı, hem Rumlar hem de diğer bölge halkları ile Türkiye ve Yunanistan için iyi bir çözüm olduğuna inandıklarını vurguladı.




Çavuşoğlu: Yakın çalışma içerisinde olduk…
Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra KKTC’ye bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini kaydetti ve 15 Mayıs’ta müzakerelerin yeniden başladığını ve müzakere sürecinin her zaman destekçisi olduklarını söyledi. 
Başbakanlığı döneminde Yorgancıoğlu’yla yakın çalışma içinde olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, “TC ile KKTC sizin Başbakanlığınız döneminde çok yakın işbirliği içinde olmuştur, KKTC’nin kalkınması ve refahı için ve önemli projelerin gerçekleştirilmesi için yakın iş birliği içinde olundu” dedi.


“Barış Suyu 20 Temmuz’da gelebilir…”
“Barış Suyu” nun KKTC’ye gelişinin 20 Temmuz’a yetişeceğini umduklarını kaydeden Çavuşoğlu, su 20 Temmuz’da geldikten sonra suyun Güney’e de verilebileceğini daha önce de söylediklerini hatırlattı ve suyun barış suyu olduğunu belirterek her iki halkın yararına kullanılmasını diledi.
Yorgancıoğlu’nun seçimlerden sonra Başbakanlığı ve parti başkanlığını bırakacağını söylediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Takdir sizin” diye konuştu ve partisinin kurultayının da yapılacağını hatırlattı, ülke için ne hayırlı olacaksa onun olmasını temenni etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473