banner564

CTP iktidara talip

Erhürman, Lefke’de yeni dönem politikalarının paylaşıldığı toplantıda seçim sistemi hakkında da bilgi verdi

CTP iktidara talip
banner598
Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman önceki gün akşam Lefke Genişletilmiş İlçe Meclisi toplantısında üyelerle bir araya geldi. Yeni dönem politikalarının paylaşıldığı toplantıda seçim sistemi hakkında da bilgi verildi. 
UBP ve DP’nin korku içinde adaletsizce kamu arazisi, kredi, vatandaşlık dağıttığını savunan Erhürman, “18 ayda 11 binin üzerinde vatandaşlık dağıtarak seçmen yazdıklarını sanıyorlar. Çünkü sanıyorlar ki bu kişiler gidip onlara oy verecek. Yağma yok. Bu ülkede yaşayan herkes, doğum yeri, etnik kökeni ne olursa olsun sizin ne mal olduğunuzu yaşayarak öğrendi. Vatandaşlığı hakkıyla alanlar size tebaa olacak değil” dedi. 
UBP-DP’nin hükümette olduğu 18 ayda açılmadık dava kalmadığını, hepsini de kazandıklarını hatırlatan Erhürman, “Kamu arazileri, askeri arazileri ve kamu binalarının verilişini; adaletsizce yapılan istihdamları, ülkeye bir günlüğüne gelen turistlere verilen vatandaşlıkları herkes gördü” ifadesini kullandı.
Hükümeti defalarca uyardıklarını ancak hükümet edenlerin, “istediğimizi yaparız, devlet de biziz, halkın sahibi de biziz, gözünüzün içine baka baka yapacağız, ne haliniz varsa görün” dediğini savunan Erhürman, “Bu sefer halk ne derse o olacak” dedi. 

Sorakın: Başvurularda ücret talep edilmeyecek
Öte yandan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek genel seçimler için başlayan milletvekili aday adaylığı başvurularının 9 Kasım saat 17.00’da sonlanacağını açıkladı. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre, parti merkezi ve ilçe binalarına giderek başvuru yapacak kişilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini belirten Sorakın, 10 Kasım tarihinde toplanacak Parti Meclisi’nde aday adaylarının onaylanacağı ve ardından 18 Kasım’da YDÜ AKM’de toplanacak Kurultay ile adayların ülke çapındaki üyeler tarafından belirleneceğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473