banner564

Cyprus Paradise!

Kendisiyle alaycı konuştuğu gerekçesiyle yanında çalışan Mehmet Keskinoğlu’nu darp edip, kafasını çatlatan patron Muhammed Güner 15 bin lira ödeyip kurtuldu

Cyprus Paradise!
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da bir internet kafede yanında çalışan Muhammed Keskinoğlu’nu darp ederek kafatasının çatlamasına neden olan Muhammed Güner hakkındaki dava karara bağlandı. 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde toplamda 11 yıl hapis öngören 3 ayrı davadan yargılanan sanık para cezasıyla kurtuldu.
Kararda şikâyetin geri çekilmesi, yaralanan şahısta kalıcı hasar kalmaması etken oldu.
Kararı okuyan Yargıç Tamay Sağer, sanığın mahkûm olduğu vahim zarar suçunun son zamanlarda yaygınlaşma eğiliminde olduğunu ifade etti. Temay Sağer, sanığın mahkûm olduğu vahim zarar suçu için 7 yıla, ciddi darp suçu için 3 yıla ve darp suçu için ise 1 yıla kadar hapislik veya para cezası öngörüldüğünü belirtti. 
Sağer, Anayasa’ya göre herkesin, barış, güven ve huzur içinde yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti. 
Sağer, sanığın, Muhammed Keskinoğlu’nun vücudunun muhtelif yerlerine gelişigüzel yumruk attığını, almış olduğu darbeler sonrası yere düşüp başını beton zemine vurmasına ve kafatasının çatlamasına neden olduğunu söyledi. 

Darp etme hakkı yok
Muhammed Keskinoğlu’nun sanığa karşı alaycı tavırlar takındığını kaydeden Yargıç, ancak bu hatalı davranışların dolayı Muhammed Güner’in onu darp etme hakkı olmadığını ifade etti.
Sağer, Muhammed Keskinoğlu’nun kafatasında kırığa neden olan sanığın işlemiş olduğu suçların ciddiyetine rağmen şikâyetin geri çekmiş oluşunu belirtti.
Sanığın sabıkasız bir kişi olmasını ve Muhammed Keskinoğlu’nda kalıcı bir hasarın olmamasını göz önünde bulundurduğunu kaydeden Sağer, sanığın 15 bin TL para cezası ödemesine ve 3 yıl sulh ve sukünü koruyacağına dair 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473