banner564

DAÜ’de Vartanyan gerginliği

DAÜ’deki tiyatro oyunu ve oyuncularını protesto eden gençlerin 3 tanesi hakkında yasal işlem başlatıldı

 DAÜ’de Vartanyan gerginliği
banner598
Gazimağusa’da öğrenciler önceki gün gece oynanan bir tiyatro oyununu protesto etmek amacıyla olay çıkardı.
Polisin açıklamasına göre, olaya karışan yaklaşık 80 öğrenciden 3’ü hakkında “kanunsuz topluluk, uygunsuz tavır, hareket, tecavüzkar alet taşıma ve rahatsızlık” suçundan yasal işlem başlatıldı.
Gazimağusa’da Raif Denktaş Kültür Merkezi önünde saat 20.00’de toplanan öğrenciler, Aret Vartanyan ve Levent Özdilek’ın rol aldığı tiyatro gösterisini protesto etti. Protesto esnasında ellerinde tahta sopa ve benzeri şeyler bulunduran gençler, yüksek sesle bağırıp çağırıp, hakaret içeren slogan attı.
Olaya müdahale edip, güvenlik tedbiri alan polis, S.D. (E-24), R.G. (E-27) ve T.İ. (E-23) hakkında yasal işlem başlattı. Polisin olaya karışan diğer şahısları aradığı kaydedildi.


Bazı örgütler olayı kınadı
Mağusa İnisiyatifi, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Devrimci Komünist Birlik (DKB), önceki gün akşam Aret Vartanyan’ın rol aldığı tiyatro oyununa karşı düzenlenen protestoda yer alanları kınadı.
Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM aktivisti Mustafa Öngün yaptığı yazılı açıklamada, protestonun, Aret Vartanyan’ın Ermeni olmasından dolayı düzenlendiğini iddia etti.
Protestoyu “faşist saldırı” olarak niteleyen Öngün, “Faşistlere karşı her alanda ve her şekilde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz. İster Ermeni, ister Kürt, Türk veya Azeri olsun bütün insanların eşit olduğunun, bir insanın kültüründen, ırkından, inancından dolayı herhangi bir saldırıya uğramasının en temel insan haklarının ihlali olduğunun altını çizmek istiyoruz” dedi.
DKB Sözcüsü Yusuf Alkım ise, “insanlık düşmanı suç” şeklinde nitlendirdiği olayda çok sayıda yabancı öğrencinin de yer aldığını iddia etti.
Söz konusu kesime polis tarafından yaptırım uygulanmadığını da ileri süren Alkım, “Milli ve etnik temelde ırkçı düşüncelerle halkları bölmeye çalışmak insanlık düşmanı bir suçtur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474