banner564

Davası 3 ay sonra

12 yaşındaki yeğenine defalarca tecavüz eden Fatih Bozkurt, gizlice mahkemeye çıkarılarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi

Davası 3 ay sonra
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Bafra’da, 2017 yılı Mart ayı ile 2019 yılı Eylül ayı arasında, 12 yaşındaki yeğenine defalarca cinsel tecavüz ettiği ortaya çıkarak tutuklanan Fatih Bozkurt (38), tutukluluk süresinin dolmasına bir gün kala dün akşamüzeri gizlice mahkemeye çıkarıldı. 
Güvenlik önlemleri nedeniyle gizli bir şekilde mahkemeye çıkarılan zanlı, yargılanmak üzere 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. 
Mahkemeye meseleyi aktaran müfettiş muavini Ceyhan Paşa, zanlının 2017 yılı Mart ayı ile 2019 yılı Eylül tarihleri arasında, kardeşinin kızına cinsel tecavüzde bulunduğunu söyledi. Olayın 24 Eylül 2019 tarihinde polisin bilgisine getirildiğini belirten Paşa, zanlının, 26 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen bir operasyon ile yakalandığını anımsattı. 
Zanlının aynı gün gönüllü ifade verdiğini ve suçunu itiraf ettiğini hatırlatan Paşa, aracında yapılan aramada, 2 sayfalık veda mektubu bulduğunu yineledi.
Zanlının evinde yapılan aramada da, bir adet USB bellek ,bir hafıza kartı, bir adet video ve bir adet fotoğraf makinesinin emare olarak alındığını aktaran Paşa, yapılan incelemelerde suça bağlayıcı görüntülerin tespit edildiğini aktardı. 
Zanlının methaldar olduğu suçun, oldukça ciddi olduğunu ve müebbet hapis cezası öngördüğünü belirten Paşa, olayın tüm ülkede infiale yol açtığının da altını çizdi. Paşa, zanlının, serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçma olasılığının olduğuna da dikkat çekerek, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Yargı süreci 3 ay sonra
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473