banner564

Dayanacak gücü kalmadı

Maaşları ve borçları ödeyemeyen Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, istifa etti

Dayanacak gücü kalmadı
banner598
2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) aday olan ve Yenierenköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Mesut Yıkıcı, dün görevinden istifa etme kararı aldığını açıkladı.
Yıkıcı, yazılı açıklamasında, göreve geldiği 2014 yılı Temmuz ayından itibaren Yenierenköy Belediyesi’nin sürdürülebilir bir mali ve ekonomik yapıya kavuşturulması için elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştığını ama başarılı olamadığını vurguladı.
Yıkıcı, istifa kararını; “Ülkemizdeki siyasi çarpıklığın dayattığı bu şartlar altında Yenierenköy Belde halkının mağdur olmaması için belediye başkanlığı görevimden istifa etmeye karar verdiğimi siz değerli halkımla paylaşıyorum” ifadeleriyle duyurdu.
Mesut Yıkıcı, bugüne kadar gelinen bu noktada “hükümetin beklenen yardımı yapmaması ve başkan olarak kendisinin, çalışanın işine son vermeyeceği” noktasında tıkandıklarını ifade ederek, “Belde insanımız için hizmet etmeye çalışsam da sorumlusu olmadığım bir borç batağından çıkacak çözüm yollarının da bilinçli olarak tıkandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yılların tüm birikiminin şahsım, belediye meclisimiz ve çalışan personelimizden çıkarılmaya çalışılması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.
Mesut Yıkıcı, 2 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları da kamuoyuyla paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473