banner564

Dedikodular sona ermeli

Sucuoğlu, Güzelyurt Hastanesi ihalesi konusunda araştırma komitesi kurulmasından yana olduklarını belirtti

Dedikodular sona ermeli
banner598
Gözde Süreç SARI
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.30’da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Toplantının gündemini, “Digitech İletişim Ltd.'in Stopaj Vergisinin Yürürlükteki Mevzuata Göre Nasıl Affedildiği, Bu Af Yapılırken Yasa Dışılık İçerip İçermediği ve Anayasanın Eşitlik İlkesine Aykırılık Yaratıp Yaratmadığı Hakkında Meclis Araştırma Komitesi Raporu” ve güncel konuşmalar oluşturdu. 
Genel Kurulda ilk olarak, onaya ve bilgiye sunuş işlemleri yapılarak, “Harita Dairesi Değişiklik Yasa Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oyçokluğuyla, “Eski Eserler Değişiklik Yasa Tasarısı” ile “Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında Değişiklik Yasa Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oybirliğiyle kabul edildi.

Şahali: Komite kurulmalı
CTP milletvekili Erkut Şahali, Güzelyurt Hastanesi ihale sürecinin araştırılmasına ilişkin bir komite kurulması için geçtiğimiz gün Meclis’te tartışmalar yaşandığını ancak Sağlık Bakanı’nın toplantıda bulunmadığını söyleyerek bu durumu eleştirdi. 
Meclis’in önceki gün boyu bu konunun araştırılması için komite kurulmasını ele alırken, Bakanlıkta ihale sözleşmesi için imza töreni yapıldığını belirten Şahali, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu eleştirdi. 

Sucuoğlu: Tazminat davası açıldı
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ihalenin imza töreni için çok önceden bir gün belirlendiğini belirtti. 
Sucuoğlu, alınan mahkeme kararlarını ve Başsavcılıktan gelen yazıyı okudu. Söz konusu yazılarda, yeni Güzelyurt Hastanesi ihalesine yönelik Sağlık Bakanlığı’nın ihale şartnamesine uygun olarak sözleşmeyi imzalamakla yükümlü olduğu sonucu çıktığını söyleyen Sucuoğlu, tazminat davası da açıldığını belirtti. Güzelyurt halkının olaylara anlam veremediğini, hastanenin kurulup kurulmayacağından emin olmadığını söyleyen Sucuoğlu, araştırma komitesi kurulmasından yana olduklarını, ortada dedikodudan başka bir şey bulunmadığını kaydetti. 

Gülle: Organ nakli için yeterli kampanya yapılmıyor
CTP Milletvekili Ahmet Gülle, organ nakilleriyle ilgili güncel konuşma yaptı. Güzelyurt’a hastane yapılması düşüncesinin Meclis’in ortak kararı olduğuna dikkat çeken Gülle, bugün ise atılan yanlış adımlarla güzel bir projenin büyük sıkıntıya girdiğini söyledi. Güzelyurt hastane ihalesi konusunda farklı senaryolar ortaya çıkarsa devletin zararını kimin ödeyeceğini soran Gülle, Ombudsman ve Sayıştay’ı göreve çağırdı. 

Sucuoğlu: Marttan itibaren organ nakli kampanyası
Gülle’yi yanıtlayan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, mart ayından itibaren, organ nakli konusunda bilinçlendirme kampanyası yapacaklarını vurguladı. Organ bağışında otomasyon konusunda bir sıkıntı olduğunu dile getiren Sucuoğlu, mayıs ayında bu sıkıntının son bulacağını, çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 

Erçal: Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı rafa kalktı
CTP milletvekili Hüseyin Erçal, Güzelyurt Hastanesi’nin yarın temeli atılacağını, her şeye rağmen bundan mutluluk duyduğunu, törene de katılacağını belirtti. Meclis komitelerinin çalışmalarına değinen Erçal, Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın bir türlü geçirilmediğini söyledi. 
Bu yasa değişikliğini 2006 yılından beri tartışıldığını ancak yasalaşamadığını söyleyen Erçal, tüm siyasi partilerin geçirilmesi gerektiğinde uzlaştığını ancak sonuç çıkmadığını belirtti. Erçal, tasarının şu anda ortada olmadığını, rafa kalktığını kaydetti. 

Töre: Rumların fanatik yaklaşımları devam ediyor 
UBP Milletvekili Zorlu Töre, müzakere sürecine ilişkin konuşma yaptı. Rum Meclisi’nin ENOSİS Plebisiti’ne yönelik kararını değerlendiren Töre, Rumların bu görüşlerinin yeni olmadığını, fanatik yaklaşımlarının devam ettiğini söyledi. Töre, “Müzakere süreçleriyle zaman kaybına uğruyoruz. Yatırım eksikliklerine yol açıyor” dedi.

Tatar: Makro projelerden yoksun kalınıyor
UBP Milletvekili Ersin Tatar ise, son ekonomik gelişmelere yönelik bir konuşma yaptı. UBP Milletvekili Ersin Tatar güncel konuşmasında, küçük bir ekonomiye sahip KKTC’de ekonomiye yön verecek, yatırımların önünü açacak makro projelerden yoksun olunduğunu dile getirdi. Ülke ekonomisinin küçük olduğunu bunu en iyi şekilde yönetmek gerektiğini söyleyen Tatar, kısır çekişmelerin yanlış olduğunu kaydetti. Güney’de alınan Enosis plebisitiyle ilgili kararı da eleştiren Tatar, Rum lider Anastasiadis’in bu kararın meclisten geçmesine engel olmaya çalışabileceğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın tavrının doğru olduğunu ve sonuna kadar desteklediğini belirtti.

Candan: Çalışma tüm partilere ait
CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan ise, Lefke’nin ilçe olmasıyla ilgili konuşma yaptı. Güzelyurt Hastanesi’nin mecliste bir kez daha gündem olduğunu anımsatarak, bu uzun sürecin ihale aşamasına gelmesi için tüm partilerin çalışması olduğunu söyleyen Candan, tüm sorunlara rağmen bugün temeli atma aşamasına gelen hastanenin hukuki sorun yaşamamasını ve Güzelyurt halkının yeniden hayal kırıklığına uğramamasını temenni etti. Candan, Lefke’nin hak ettiği ilçe noktasına nihayet geldiğini ifade ederek, Lefke’ye kaymakam atanmasının da sevindirici olduğunu söyledi. Candan, Lefke’de var olan gümrük, sosyal sigorta gibi, işlevsiz kurumların da kısa sürede işlevsellik kazanmasını ve vatandaşların ilçe olma avantajını kullanabilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474