banner564

Demir yalanladı

Sevda Özinanır, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı’nın kendisini takip ettirdiğini, fotoğraflarını çektirdiğini ve yıllardır baskı altında tuttuğunu öne sürdü 

Demir yalanladı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Yeniboğaziçi Belediyesi çalışanı ile belediye başkanı arasında yaşandığı iddia edilen olay bölgeyi karıştırdı.
İddialara göre, Başkan Katip Demir, belediye çalışanı Sevda Özinanır’a mesai saatinde hakaret etti ve diğer personel Türker Abdullahoğlu’na, Özinanır’ı takip edip, fotoğraflarını çekmesi için talimat verdi. Abdullahoğlu, Özinanır’ı takip edip, fotoğraflarını çekip bunları başkana yolladı. Yaşananlar üzerine Özinanır, polise şikâyette bulunurken, 
Abdullahoğlu, “Özel hayatın gizliliğine müdahale” suçlaması ile gözaltına alındı. Belediye Başkanı Katip Demir de ifade vermek üzere Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne çağrıldı. Diyalog her iki tarafla da konuştu. Başkan Demir iddiaları reddederken, Özinanır ise yılladır baskı altında olduğunu ve sürekli takip edildiğini öne sürdü. 

Özinanır: Tehdit edildim ve köylere sürüldüm
Yeniboğaziçi Belediyesi’nde 2003 yılında göreve başladığını belirten Sevda Özinanır, Katip Demir’in belediye başkanı seçilmesinin ardından kendisinden görev etiğine uygun olmayan talepte bulunulduğunu, kabul etmemesi üzerine de belediye bünyesindeki köylere sürgüne gönderildiğini iddia etti. 4 yıl boyunca köylerde hizmet verdiğini anlatan Özinanır, bu süre zarfında belediye binası içerisine alınmadığını, tahsil ettiği paraları bile belediye binasının önünde muhasebe personeline teslim ettiğini ileri sürdü.

Sürekli baskı altındayım
Sağlık raporlarının dahi hiçe sayıldığını ve izinlerinde sürekli zorluk çıkarıldığını iddia eden Özinanır, Yeniboğaziçi’nde bulunan seçmen kaydının bile başka bölgeye aldırıldığını ileri sürdü. 20 gün önce köylerde Katip Demir aleyhinde propaganda yaptığı ileri sürülerek belediye binasında göreve başlatıldığını ve bir odanın içerisine adeta hapis ettirildiğini belirten Özinanır, “Telefonda konuşmam, bilgisayar kullanmam ve herhangi bir personel ile konuşmam bile yasaklandı” şeklinde konuştu. 
Kendisiyle konuşan belediye personelinin tehdit edildiğini iddia eden Özinanır, şunları söyledi: Önceki gün odamdan aracıma bir şey almaya gittim. Bu sırada tanıdığım biriyle karşılaşarak ayaküstü sohbet etmeye başladım. Tam o sırada Belediye Başkanı Demir, yanıma gelerek, “çabuk odana çık” diyerek el kol hareketi yaptı. Ben de,“ konuşmam bitsin 2 dakika içerisinde çıkıyorum” dedim. Bunun üzerine Başkan Demir, daha fazla sinirlenerek, “Terbiyesiz, odana çık” diyerek bana bağırdı. Yukarı çıkarak bina içerisindeki kapıları tekmeleyerek, bana“ şerefsiz” dedi.

Demir: Aleyhimde propaganda yapıyor
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ise iddiaların doğru olmadığını ifade ederek, şu açıklamayı yaptı: Sevda hanım mesai saatleri içerisinde aleyhimde propaganda yapıyordu, belediye personelinin mesai saatleri içerisinde siyasi propaganda yapması disiplin suçudur. Yine mesai saatleri içerisinde belediye binası önünde propaganda yaptığını fark ettim ve aşağıya inerek, sadece yukarı çıkması konusunda kendisini uyardım. Bunun dışında bir şey yaşanmadı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474