banner564

“Denetim tamamen KKTC’de olacak”

Talat, Ankara’da atılan imzalarla çözüme kavuşan su yönetimi konusunda özerk bir yapı oluşturulacağını belirtti

“Denetim tamamen KKTC’de olacak”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Dikmen köyüne düzenlediği ziyarette gündemdeki konulara değindi. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Mehmet Ali Talat, su konusunun Ankara’da atılan imzalarla birlikte çözüme kavuştuğunu belirtti.
Su konusunun ilk safhasının artık çözüme kavuştuğunu ve bundan sonra atılması gereken başka adımlar olduğunu ifade eden Talat, yatırımların projelendirilmesi, şartnamenin hazırlanması ve ihalenin açılması gerektiğini söyledi. 
Suyun artık Türkiye Devlet Su İşleri tarafından buradaki belediyelerin depolarına verilmeye başlanacağını kaydeden Talat, suyun yönetim ve denetiminin tamamen KKTC’de olacağını belirtti.
Suyun sadece işletme kısmının “yap-işlet-devret” modeliyle “kamu-özel” işbirliğinde olacağına dikkat çeken Talat, bu şirketi veya şirketleri denetleyecek ve gözetimini yapacak özerk bir su kurumu oluşturmak istediklerini de vurguladı. 
Türkiye’den suyun gelmesiyle birlikte artık yerel kaynakları zenginleştirme çabasına girişeceklerinin altını çizen Talat, yerel kaynakları daha az kullanacaklarını belirtti. Güzelyurt’ta bulunan su kuyularının artık kapanma zamanının geldiğini ifade eden Talat, Beşparmak aküferinden alınan su miktarını da ya tamamen durduracaklarını ya da azaltacaklarını söyledi. 

“Seçimler süreci yavaşlattı”
Kıbrıs sorununda yürütülen müzakereler hakkında da açıklamalarda bulunan CTP Genel Başkanı Talat, müzakerelerde iyi bir ivme yakalandığını, ancak Rum tarafında Mayıs ayında seçimler olduğundan dolayı sürecin yavaşladığını söyledi.
Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle amaçlarının 2016 yılı başında çözüm olduğunu ancak güneyde seçim kampanyalarının çok erken başlamasından dolayı bu durumun gerçekleşmediğini belirten Talat, nitekim DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitou’nun da çözümün Mayıs ayından sonra gerçekleşebileceğini söylemeye başladığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473