banner564

Denetimi nasıl olacak?

Trafikte Güvenli Yaşam Derneği, araç muayene istasyonlarının işletme hakkının devriyle ilgili kararı eleştirdi

Denetimi nasıl olacak?
banner598

Trafikte Güvenli Yaşam Derneği, Bakanlar Kurulu’nun araç muayene istasyonlarının işletme hakkının devriyle ilgili kararını eleştirdi.
Özelleştirme kararıyla toplum menfaatinin hiçe sayıldığını savunan dernek, bu kararı “etik dışı” olarak niteledi.
Derneğin açıklamasında, “Mevcut olan son derece başarısız sistemi dahi denetleme becerisine sahip olmayan yönetimler özel imtiyazlar sağlayacakları şirketi denetlemeyi nasıl başaracaklar?” ifadelerine yer verildi.
Trafikte Güvenli Yaşam Derneği, “Araç muayene hizmetini verme hakkı özel bir şirkete satılmamalı ve bu hizmet AB uzmanlarının öngördüğü sistemi oluşturarak devlet tarafından verilmeli” açıklamasında bulundu.
Derneğin yazılı açıklamasında şunlar kaydedildi:
“Var olan araç muayene sisteminin savunulması mümkün değil.  Zaten 2011’de AB uzmanları tarafından tamamlanan bilimsel rapor Kıbrıslı Türklerin trafik güvenliğine hizmet edecek araç muayene sisteminin nasıl oluşturulması gerektiğini ortaya koydu. Uzmanların görüşü araç muayene hizmetinin devlet tarafından verilmesinin en doğru seçenek olacağı yönünde.
Ancak KKTC yetkilileri yıllardır uygulamayı bekleyen bu ve benzeri AB kaynaklı trafik güvenliği projelerini yok saymaya devam ediyor, inatla özelleştirmeyi savunuyor. Özellikle, Avrupa Komisyonu Kıbrıslı Türklere araç muayene ile ilgili olarak finans ve uzmanlık yardımı yapmaya hazırken  hükümetin araç muayene sistemini özelleştirme kararı alması hiçbir mantıkla açıklanamaz.”

“Kararı kınıyoruz”
Trafikte Güvenli Yaşam Derneği, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a bir yıldan fazla bir süre önce araç muayene sisteminin neden özelleştirilmemesi gerektiği hakkında bilgi verildiğini de aktardığı açıklamasında şunları ifade etti:
“Trafik güvenliğine önem vermeyen ve özelleştirme inadını sürdüren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve hükümetin diğer tüm yetkililerinin bilim ve–toplum menfaatini gözetmedikleri için–etik dışı özelleştirme kararını kınarız. Araç muayene hizmetini verme hakkı özel bir şirkete satılmamalı ve bu hizmet AB uzmanlarının öngördüğü sistemi oluşturarak devlet tarafından verilmelidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474