banner564

‘Depresyondayım’

Boşanma aşamasında tüm mal varlığının eşine kalmasına tepki gösteren Hamdi Çakmak, isyanını dile getirmek gerekçesiyle çakmağı çaktı aracını yaktı

‘Depresyondayım’
banner598
Melin DOBRAN
Girne Alsancak bölgesindeki sahilde önceki gün yaşanan olay, depresyona giren bir insanın neler yapabileceğine örnek teşkil etti. Olayın kahramanı Hamdi Çakmak’ın tüm mal varlığının mahkeme tarafından boşandığı eşine verildiğini duyunca bunalıma girdiği ve kullanımındaki arabayı Alsancak bölgesinde sahil kenarına çekerek yaktığı iddia edildi.
Zanlı Çakmak, onlarca gazeteyi aracın içine atıp çakmağı çakarak arabasının alev alev yanmasını seyretti.
Çevre sakinlerinin polise haber vermesi ile olay yerine itfaiye gönderilerek Çakmak2a ait araçtaki yangın söndürüldü.
Arabayı ateşe verdikten sonra kayıplara karışan Çakmak önceki gün polis tarafından evinden çıktığı esnada gözaltına alındı. Hakkında kasti hasar suçlaması ile soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Tüm mallarını eşi aldı…
Lapta Polis Karakolunda görevli polis Oktay Gürçağ zanlının kasti hasar suçlaması ile tutuklandığını söyledi. Gürçağ, zanlının Alsancak’ta sahil kenarında Mercedes vito aracı gazete kâğıtlarını kibrit ile tutuşturup yaktığını ifade etti. Gürçağ, zanlının önceki gün Ilgaz köyünde tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlının eşinden boşandığı, tüm mallarını eşinin aldığını öne sürdüğünü ve bu yüzden aracı yaktığını söylediğini kaydeden Gürçağ, zanlının ifadesinde aracın kendisine ait olduğunu söylediğini ancak aracın birçok kez el değiştirdiği için kayıtları incelemeleri gerektiğini söyledi. 

2015’te de benzer bir suç işledi…
Gürçağ, zanlının 2015 yılında da benzer suçlar işlediğini ifade ederek, aracın asıl sahibinin kim olduğuna dair araştırma yapacaklarını dile getirdi. Gürçağ, soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Bunalıma girdim, olay esnasında alkollüydüm…”
Mahkemede söz hakkı verilen zanlı ise boşandığını, mahkemenin tüm mal varlığını ayrıldığı eşine verdiğini belirterek, bunalıma girdiğini, alkollü olduğunu ve bu nedenle böyle bir suç işlediğini söyledi. Zanlı, aracın kendisine ait olduğunu, polise bunu hemen ıspat edebileceğini belirterek 3 günlük sürenin uzun olduğunu söyledi.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının aracın kendisine ait olduğunu hemen ıspatlayacağına dair beyanını dikkate aldığını ifade ederek 3 gün yerine zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473