banner564

“Dikkate almıyoruz”

Başbakan Yorgancıoğlu, Ercan Havalimanı ihalesini alan iki ortak arasında yaşanan sıkıntıların hükümeti ilgilendirmediğini belirtti

“Dikkate almıyoruz”
banner598
Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Başkanlığında toplandı. Yorgancıoğlu, toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, Ercan ihalesi, Spor ofisi ve öğretmenlerin hazırlık ödenekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Yorgancıoğlu, Spor ofisi konusunda savcılıktan görüş aldıklarını bu kapsamda spor ofisi konusunu meclise götürmek için çalışma başlattıklarını söyledi. 
Başbakan Yogancıoğlu 2011 sonrası işe giren öğretmenlerin hazırlık ödenekleri ile ilgili çalışma başlattıklarını da ifade ederek bu çalışmayı daha ileriye taşıma uğraşı içerisinde olduklarını söyledi. 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ercan Havalimanı’nda iki şirketin anlaşamamasının; kendileri açısından “dikkate alınması gerekmeyen” bir konu olduğunu çünkü muhataplarının T&T şirketi olduğuna vurgu yaparak, “Ama eğer T&T şirketi veya bu şirketi oluşturan her iki firma birden vazgeçerse biz gereğini yaparız” dedi. 
Yorgancıoğlu, “Ya başka bir ihaleye çıkarız, ya da devlet olarak kendimiz o noktadan sonraki gelişmeleri projelendiririz. Ama tabii ki bir sözleşme vardır. İptal etme koşulları oluşmadan ve/veya kendileri bu işten vazgeçmeden, bu işin sürmesi gerekir” diye konuştu.
Konuyu Savcılığa danışarak yürüttüklerini ve hukuksal boşluk bırakma gibi bir niyetlerinin olmadığını vurgulayan Yorgancıoğlu, “Açık ve net olarak şunu söyleyebilirim. Devletin gelir ortaklığı, bu sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 4 yıl içinde başlar. Bu bizim açımızdan tartışılmaz bir konudur” ifadesini kullandı.
Öğretmenlerin hazırlık ödenekleri konusunun da gündemlerinde olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu konuda bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmayı daha ileriye taşımak adına görevlendirdikleri arkadaşlarının ellerinden gelen gayreti ortaya koyduğunu kaydetti. 
Bakanlar Kurulu dün yaklaşık 4 buçuk saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında basına açıklama yapılmadı

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474