banner564

Dilekçe Uluçay’a sunuldu

“Sosyal Demokrat Parti” Kıbrıs Türk siyasi hayatına merhaba dedi

Dilekçe Uluçay’a sunuldu
banner598
Kıbrıs Türk siyasi hayatına dün “Sosyal Demokrat Parti” adıyla yeni bir siyasi parti katıldı. Kurucu Başkanlığını Tözün Tunalı’nın yaptığı yeni parti, kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a sundu.
Sosyal Demokrat Parti’nin 23 kurucu üyesiyle birlikte dilekçe, tüzük ve kuruluş bildirgesini sunmak için İçişleri Bakanlığı’na giden Kurucu Başkan Tözün Tunalı, burada yaptığı açıklamada “halkın kendi kendini yönetmesi için siyasi otoritenin millete ait olduğu bir rejim arzusunda olduklarını ve halk iktidarı olmayı amaçladıklarını” söyledi.
Bu hareketi “geleceğini kurtarmak isteyen genç beyinlerle” başlattıklarını ifade eden Tunalı, ülkede yaşayan her kesimi kucaklayacaklarını ve barışın vazgeçilmez prensiplerinden olacağını vurguladı.

Uluçay: Ülkeye hizmet edecek
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da dilekçeyi aldıktan sonra yaptığı konuşmada, siyasi partilerin ülke demokrasisine katkısına işaret ederek, “İnanıyorum ki SDP de aynı amaçla ülkeye hizmet edecektir” dedi.

23 kurucu üye var
Partinin 23 kişilik kurucu üye listesi şu isimlerden oluşuyor:
“Tözün Tunalı, Yılmaz Sümeraka, Hüseyin Süey Bardak, Saygun Çağıl, Ceyhun Tunalı, Turgut Bindayı, Kemal Kavaz, Bayram Açıkgül, Seral Çetindal, Fahri Onbaşı, Ziya İrfanoğlu, Levent Başkut, Osman Demiralp, Selçuk Sağıroğulları, Cemal Çalıcıoğlu, Turgay Tuğrul Hilmi, Reşat Soylukal, İbrahim Andaç, Yılmaz Sümeraka, Ömer Ayaz, Önder Ayaz, Fikri Kuşaf, Osman Sunisioğluları.”

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473