banner564

Doğa Parkı’na verildi

Narkotik ekipleri Alsancak’ta düzenlediği operasyonda uyuşturucunun yanı sıra ithali yasak Savannah cinsi kedi de buldu

Doğa Parkı’na verildi
banner598

Girne’ye Alsancak’ta düzenlenen operasyonda 12 gram uyuşturucu ile ithali yasak kedi ele geçirildi. Polis, tasarrufunda uyuşturucu bulduğu 38 yaşındaki D.D’yi (E) gözaltına aldı. İthali yasak olan Savannah cinsi kedinin Taşkent Doğa Parkı yetkililerine teslim edildiği açıklandı.
Zanlı D.D. dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Birimi’nde görevli polis çavuşu Barış Duman, mahkemede olguları aktardı. 
Duman, 5 Ağustos 2019 tarihinde saat 16.30 sıralarında Alsancak’ta yaşayan zanlının evine operasyon düzenlendiğini söyledi.
Duman, operasyonda zanlının tasarrufunda 12 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, bir adet hassas terazi, içerilerinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olan 3 adet cam kavanoz ve 5 adet kavanoz kapağı ile KKTC’ye ithali yasak olan Savannah cinsi vahşi kedi bulunduğunu ifade etti.
Zanlının gözaltına alındığını, ithali yasak kedinin Veteriner Dairesi ile Gümrük ve Rüsumat Dairesi kontrolünde Taşkent Doğa Parkı yetkililerine teslim edildiğini kaydeden Duman, bulunan uyuşturucu maddelerin ise analize gönderileceğini söyledi.
Duman, kavanoz, hassas terazinin de parmak izi için incelemeye gönderildiğini belirtti.
Mesele ile ilgili soruşturma başlatıldığını, alınacak ifadeler olduğunu ve aranan şahıslar bulunduğunu belirten Duman, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, zanlı hakkında 3 gün süre ile tutukluluk emri verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474