banner564

Dördü cezaevine gönderildi

Uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 5 zanlıdan Nizamettin Babayiğit teminat ile serbest kaldı

Dördü cezaevine gönderildi
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de narkotik polisi tarafından evine düzenlenen baskında tutuklanan Bayram Gazi Çetin ve operasyonun devamında tespit edikerek yakalanan Berk Kılınç, Nizamettin Babayiğit, Muhammed Altunçay ve Mahmut Çelik hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 4 Şubat 2019 tarihinde 14.35 -15.15 saatleri arasında Gönyeli’de yaşayan Bayram Gazi Çetin’in evi ve arabasında yapılan aramada 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile 7 adet elle sarılı içinde sentetik cannabionid kalıntısı olan sarma sigara ve bir adet hassas terazi bulunarak emare alındığını belirtti. Zanlının gönüllü ifade verdiğini söyleyen polis, uyuşturucu maddeleri zanlı Berk Kılınç ile birlikte Hamitköy’de bir boş araziden aldıklarını itiraf ettiğini açıkladı.
Polis, Berk Kılıç’ın aynı gün tutuklandığını ve cebinde 3 gram sentetik cannabionid kalıntısı bulunarak emare alındığını aktardı. 

Berk’in evinde 13 gram bulundu
Polis, zanlı Berk Kılınç’ın evinde yapılan aramada ise 13 gram ağırlığında sentetik cannabionid kalıntısı madde bulunarak emare alındığını belirtti. 
Zanlı Berk Kılınç’ın ifadesinde, zanlı Bayram Gazi Çetin ile birlikte Hamitköy’deki boş araziden 28 gram uyuşturucu madde aldıklarını  ve  zanlı Nizamettin Babayiğit’e ait olduğunu itiraf ettiğini söyleyen polis, Nizamettin Babayiğit’in aynı gün tutuklandığını ve maddeleri 1 Şubat’ta zanlı Muhammed Altunçay’a Bin 500 TL verip aldıklarının belirlendiğini açıkladı.
 Polis, aynı gün zanlı Muhammed Altunçay’ın da tutuklandığını söyledi. Zanlı Altunçay’ın parayı Mahmut Çelik’e verip, uyuşturucuyu aldıklarını itiraf ettiğini kaydeden polis, Mahmut Çelik’in evinde yapılan aramada metal öğütücü ve yarım gram ağırlığında hintkeneviri uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını söyledi. 

Mahmut Çelik ifade vermedi
Polis, Mahmut Çelik dışındaki 4 zanlının ifade verdiğini de belirtti.
Polis, zanlı Bayram Gazi Çetin’in aleyhine 14 gram uyuşturucu madde alma, 7 gram verme, 28 gram ağırlığında uyuşturucu madde tasarrufu ve izinsiz ikamet etmek, Berk Kılınç’ın aleyhine 38 gram uyuşturucu madde ve 28 gram verme,  Nizamettin Babayiğit’in aleyhine 38 gram alma, 10 gram uyuşturucu madde verme, Muhammed Altunçay’ın aleyhine 38 gram verme ve tasarrufu ve Mahmut Çelik’in aleyhine 38 gram verme ve tasarrufu ile izinsiz ikamet etmek suçlarından dava getirildiğini belirtti. Polis, zanlı Nizamettin Babayiğit’in  tutuksuz, diğer dört zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlı Nizamettin Babayiğit’in bir kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla  tutuksuz yargılanmasına karar verdi.Diğer dört zanlı ise tutuklu yargılanmak üzere 2 ay süre ile cezaevine gönderildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473