banner564

‘Dosya’ nerede?

Taşkentli mudiler bugün polis genel müdürlüğüne yürüyor

‘Dosya’ nerede?
banner598

 Raif DOĞRU

   Şehit ailelerinin yaşadığı Taşkent’te köy kooperatifine yatırılan 3 milyon TL’ye yakın paranın çalınması sonrasında büyük bir mağduriyet yaşayan mudiler bu sabah 09.00’da polis genel müdürlüğüne yürüyüş düzenliyor.
   Köy muhtarı Durmuş Aşandır, kooperatifte yaşanan soygunla ilgili polis soruşturmasının bir yılı aşkın süredir sonuçlanmadığını belirterek “Artık halkımızda dayanacak güç kalmamıştır” dedi.
   Polisin, yolsuzluk soruşturmasını çoktan bitirmesi gerektiğini söyleyen Aşandır, bu konuda Başbakan Tufan Erhürman’dan da söz aldıklarını anımsattı. Aşandır “Soruşturma sözde 6 ay önce tamamlanacaktı ama olmadı. Beş parasız kalan mevduat sahipleri bu soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını ve suçluların yargıya teslim edilmesini bekliyor” diyerek, tüm köy halkının bugünkü eyleme katılmasını istedi.
Halk Meclisi toplanacak
   Bu arada Diyalog TV Halk meclisi programı yarın akşam ikinci kez Taşkent köyünde gerçekleşecek. Taşkent (Dohni) katliamının 44’üncü yıldönümü arifesinde gerçekleşecek olan programda, köy kooperatifinin durumu, mudilerin yaşadığı sıkıntılar ve şehitler müzesindeki son durum ele alınacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474