banner564

Dosyası kabarık

Polis memurunu 3 yerinden bıçaklayan Gökhan Takımcılar hakkında 4 ayrı bölgede hırsızlık suçundan soruşturma yapılıyor

Dosyası kabarık
banner598

Suna ERDEN
Gaziköy’de polis memuru Fahri Toklu’yu bıçakla yaraladıktan sonra Güney Kıbrıs’a firar eden ancak 15 gün sonra yasa dışı yollardan kuzeye geçtiği tespit edilerek tutuklanan Gökhan Takımcılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada katle teşebbüs suçundan mahkemeye çıkarılan zanlıyla ilgili Güzelyurt, Dörtyol, Lefkoşa ve Demirhan bölgelerinde 9 hırsızlık vakasıyla ilgili soruşturma yapıldığı belirtildi. 
Soruşturmayı yürüten polis, 15 Ağustos 2021 tarihinde saat 17.00 sıralarında Gaziköy’de bir ev açma olayıyla ilgili gelen ihbar üzerine polis memurları Kozal Debreli ve Fahri Toklu’nun olay mahalline gittiğini anlattı. 
Soruşturma memuru,  zanlı İbrahim Takımcılar ve Gökhan Takımcılar’ın polisleri görünce koşarak kaçmaya çalıştığını belirtti. 
Polis, zanlı Gökhan Takımcılar’ın kendisini yakalamaya çalışan Fahri Toklu’yu bıçakladığını; sol göğüs, sırt kısmından ağır yaraladığını anımsattı.
Soruşturma memuru, İbrahim Takımcılar ve Gökhan Takımcılar’ın polis arabasının anahtarını aldıklarını ve olay yerinden kaçtıklarını ifade etti.
Polis, zanlı Gökhan Takımcılar’ın Gaziköy’de sakin İ.Ç.’ye ait aracı izinsiz alıp, kaçtığını belirtti.  Polis memuru, zanlının çaldığı aracı Yiğitler Çöplüğü’ne bıraktıktan sonra firar ettiğini söyledi. 

Gizlendiği yerde yakalandı
Polis memuru, Güney Kıbrıs’a firar eden Gökhan Takımcılar’ın 30 Ağustos günü öğle saatlerinde,  Kırklar köyünde asker ve polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu gizlendiği yerde tespit edilerek tutuklandığını anlattı. 
Polis, Gökhan Takımcılar tarafından KKTC'ye geçmek için kullanılan ve terk edilmiş halde bulunan araçta yapılan aramada ise yaklaşık 10 gram ağırlığında hintkeneviri ve 3 gram ağırlığında metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirtti. 
Polis, zanlının KKTC’ye Anthony Aaron Carpenter’le birlikte kaçak geçtiğinin tespit edildiğini anlattı.  

9 vaka dört bölge
Polis, zanlı hakkında 9 ayrı hırsızlık ve sahtekârlıkla para temini suçundan Güzelyurt, Dörtyol, Lefkoşa ve Demirhan bölgelerinde soruşturma yürütüldüğünü söyledi,
Olaylarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini söyleyen polis, zanlının 7 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473