banner564

Kılavuz hazır

Tabipler Birliği, yüz yüze eğitim için belirlenen pandemi kurallarının uygulanması için çağrı yaptı

Kılavuz hazır
banner598

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, bilim ve ülke gerçeklerine uygun hazırlanan “Covid-19 Pandemisinde Sürdürülebilir Yüz Yüze Eğitim Kılavuzu’nun” uygulanması için açık çağrıda bulundu. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası tarafından hazırlanan kılavuza göre yeni eğitim-öğretim döneminde, özellikle ilk-orta ve liselerin vazgeçilmez ve geriye dönülmez şekilde yüz yüze eğitime başlaması ve devam etmesi gerektiği vurgulandı.
Yeni dönemde okulların ülkenin geleceği olan çocukların aydın şekilde yetişmesi için en son kapanan, diğer sektörlerden önce ilk açıklan kurumlar olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bunun yolunun tüm ülkede tedbirli olup, tarama ve denetim yapmaktan, bilimin yolunda gitmekten geçtiğini ifade edildi.
Ülkenin geleceği olan çocuklar ve gençlerin, yüz yüze eğitimden yoksun kaldığı 1.5 yıllık dönemin hem eğitim, hem de öğretim açısından telafisi ve düzeltilmesi için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nı bilimin yolunda kararlar üretip, üzerine düşen görevleri ivedi şekilde yerine getirmeye davet ettikleri vurgulanan açıklamada, Mart 2020’den itibaren, 1.5 senedir ülkede yüz yüze eğitime ara verildiği, arada birkaç ay açık olsa da online eğitim denendiği ancak başarısız olduğu kaydedildi.
Açıklamada eksiklikler şöyle belirtildi:
“Özellikle semptom sorgulamasına odaklanılıp ateş ölçümü kaldırılmıştır, ateş ölçümü sadece COVID için değil, diğer hastalıklardan bulaşın önlenmesi için önemlidir. Otobüslere ve okula girerken semptom sorgulaması yanında ateş de ölçülmelidir.
Toplu taşımacılıkta sektör kuralları geçerlidir denilmesine rağmen taşımacılıkta otobüs sayısının aynı tutulması ve çocukların yan yana oturtulması planlanmaktadır. Tüm otobüslerde tek tek oturma kuralı varken çocuklarımız neden birlikte oturacak? İvedi şekilde taşımacılık sayısı 2 katına çıkartılmalı ve tek tek oturma düzeni okul otobüslerinde de sağlanmalıdır. 
Pandeminin başından beri, maske, fiziksel mesafe ve hijyeni vurgularken kalabalık sınıflarda mesafenin sağlanması mümkün olamayacaktır. Eğitim Bakanlığı kılavuzunda sosyal mesafe vurgusu yapılırken 2’li sıralarda eğitim düşünülmektedir. İvedi şekilde tekli sıralara geçiş projesi yapılmalı veya çocuklar eğitim süreleri kesinlikle kısalmadan tekli sıralarda eğitim almalıdırlar. Öğretmenler, okul çalışanları ve 6 yaş üstü öğrenciler sürekli maske takmalı ve maskeli 1 m mesafe kuralına uymalıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474