banner564

Kriz geçirenler oldu

PCR veya antijen testi için özel hastanelere akın eden vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı

Kriz geçirenler oldu
banner598

Ömer KADİROĞLU-Hüseyin ÇİÇEK
Covid-19 testleriyle ilgili karmaşa sürüyor. Bakanlar Kurulu’nun eczanelerde test yapılmasını öngören kararının ardından özel laboratuvarlar test yapmayı bıraktı. 
Bu durum test merkezi sayısının azalmasına, özel hastaneler önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. 
Lefkoşa ve Gazimağusa’da vatandaşlar test yapabilecekleri ücretsiz merkezlere akın etti.  Test yaptırmak için saatlerce bekleyen vatandaşlar sinir krizi geçirdi, yetkilileri eleştirdi. 
Ücretsiz antijen testi yapmak için Yakın Doğu polikliniği önünde uzun kuyruklar oluştan Gazimağusalılar, Gazimağusa Gelişim Merkezi ve Tıp Merkezi’nin anitjen kiti olmadığını söyleyerek test yapmadığını belirtti. Gazimağusa sakinleri, “Bu iki merkez elimizde antijen yok gelin 100 TL karşılığı PCR yapalım diyor. Bu durumu gören bir bakan veya vekil yok mu? Yeter artık sabrımız taştı” şeklinde konuştu.
Lefkoşa’daki test merkezlerinin önünde bekleyen vatandaşlar da dert yandı.  Vatandaşlar, sürekli değişen ve yanlış alınan kararların kargaşaya neden olduğunu ifade etti.

Ne dediler…?

Seran Aysal (Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Başkanı)
“PCR testimizi yaptırmak için test merkezine geldik ve ne yazık ki izdihamla karşılaştık. Bu bizlere idare edilemeyen bir ülkenin geldiği noktayı gösteriyor. Herkes konulan kurallar nedeniyle gelip testlerini yaptırmaya çalışıyor. Devlet kanadı ise testlere belli ücretler belirleyerek ve farklı kararlar alarak laboratuvarcılar ve eczacıları bir birine düşürdü. İlk başta alınması gereken kararları yine sona bırakarak kargaşa ortamı yarattılar.”

Egemen Soyuğur
“PCR testimi yaptırmak için geldim ve 40 dakikadır burada bekliyorum. Test merkezlerinin sayılarında bir anda yaşanan düşüş nedeniyle kalan merkezlerde yoğunluklar yaşanıyor. Vatandaşa kolaylık sağlamaları gerektiği yerde test merkezlerinin sayısının düşmesi pandemi ile mücadelede bir güç kaybıdır. Bazı özel Laboratuvarların devletin aldığı kararlara tepki olarak test yapmaktan vazgeçmesi bu durumun yaşanmasına neden oldu. Devlet ile sektörler arasında yaşanan ilişkilerin vatandaşlara yansımaması gerekiyor. “

Rahme Esmen
“Test merkezi bulmak için saatlerce Lefkoşa’yı gezdim. Diğer yerler de çok kalabalık olduğu için durmadım ve buradaki insanlar daha azdı diye bu merkeze geldim. Test için yaklaşık bir saattir de burada bekliyorum. Torunum askerde ona gitmek istedim diye test yapmam gerekti o nedenle bu çileye katlanıyorum. Memleket mahvoldu. Testimi yaptıramazsam torunumu görmeye gidemeyeceğim için üzülüyorum. Baştakiler bu işi yapamıyor ve bıraksınlar bizi artık biz kendi başımızın çaresine bakalım inceldiği yerden de kopsun. Bunların hepsi insanların ölümüne sebep olacaklar ve hepsi suçludur.” 

Ziya Arnavut
“Bu adada her şey berbat. İnsanlar hastaneye gidip saatlerce bekliyor ve sağlık hizmeti alamıyor. Katkı payı almak istediler alacaklar ancak bu alınan paralarla ülkenin yapısının değişmesi lazım. Önce sen çıkıp “aşılılara testler ücretsiz diyeceksin” sonra “kararı kaldırdık paralı diyeceksin.” Böyle bir rezil yönetim olmaz. Kendi kendimize yeter hale ve yönetebilir hale gelmemiz gerekiyor. “
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ne olacaktı yarim gün mesaisi zor doldurup özele ucan bir röntgen makinesini tamir ettirmeyip bütün tahlil ve tetkiklerin sırayla özele yönlendirildiği ama 7 24 muhalefet yapan doktorundan hemsiresinden geçilmeyen bir ülkede ne olacakti

Hasaan
Hasaan - 3 yıl Önce

50 senedir idare edemiyorlar.bundan sonrada idare ede eklerini sanmam

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473