banner564

DP’ye gelme

HP yönetimi adaylık başvurularının ilk gününde yoğun ilgiyle karşılaşırken, Denktaş; Eğitim Bakanı Berova’ya açık mesaj gönderdi

DP’ye gelme
banner598
Pelin YÜKSELAY
Seçim tarihi henüz netleşmediği halde, 7 Ocak üzerinde yoğunlaşan partiler, dünden itibaren milletvekilliği için başvuru kabul etmeye başladılar. Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Tolga Atakan Diyalog’a yaptığı açıklamada ilk günden yoğun bir başvuru olduğunu belirterek,memnuniyetini dile getirdi.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da, adaylık başvurularının başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya “Adylık için bize gelme” mesajı gönderdi. Denktaş, Berova’nın Çarşamba’dan itibaren istifasını da istedi.

HP’de başvurular başladı
Kudret Özersay başkanlığındaki Halkın Partisi (HP), dün itibariyle adaylık başvurularını kabul etmeye başladı. Parti Genel Sekreteri Tolga Atakan’dan alınan bilgiye göre başvurunun ilk gününde oluşan talep, parti yetkililerinde memnuniyet yarattı.  Başvuruların bitiş tarihi, erken seçim tarihinin Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanmasından sonra belirlenecek.
Öte yandan Parti Genel Başkanı Kudret Özersay facebook hesabından aday başvurularının başladığı yönünde bir ileti paylaştı. Özersay, iletisinde şunları kaydetti:
“Güvenebileceğiniz, Meclis çalışmalarına daima katılacak, Halk yararına yasalar yapılması için emek ortaya koyacak, ilkeli ve dürüst isimlerden oluşan milletvekili adaylarımızı yakında belirleyip açıklayacağız. Halkın Partisi, milletvekilliği aday adaylığı başvurularını bugünden itibaren kabul ediyor. Hep birlikte başaracağız.”

Denktaş, Berova’ya tepkili
Demokrat Parti’de (DP) ise milletvekilliği aday adaylığı için başvurular kabul edilmeye başlandı. Bu hafta içerisinde Parti Merkez Yönetim Kurulu bir araya gelerek süreci değerlendirecek. Öte yandan DP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da, adaylık başvurularının başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya “Adylık için bize gelme” mesajı gönderdi. Denktaş, Berova’nın Çarşamba’dan itibaren istifasını da istedi.
UBP’de başvurular bugün başlıyor
Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) erken genel seçimde milletvekili aday adayı olmak isteyenler başvurularını bugün saat 08.00’den itibaren yapmaya başlayacak. Aday adaylığı başvuruları 3 Kasım saat 17.00’ye kadar Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreterliği’ne yapabilecek.

CTP’de başvurular 2-8 kasım arasında olacak!
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde (UBP) milletvekilliği aday adaylığı başvuruları bütün ilçelerde 2-8 Kasım tarihleri arasında olacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından tüm ilçelerde önseçim yapılarak CTP’nin milletvekili adayları belirlenecek.

TDP’de başvuru kabulü yarın
Toplumcu Demokrasi Partisi’nde (TDP) ise yarından itibaren milletvekilliği aday adaylığı için başvuru kabul edecek. Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları Parti Genel Merkezi ile İlçe Merkezlerine yapılacak. Başvuruların bitiş tarihi, seçim tarihinin resmiyet kazanmasının ardından duyurulacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474