banner564

Dünya izledi

Elektriği Kıb-Tek tarafından kesilen BRT’nin jeneratörü sıcaklara dayanamayıp devre dışı kaldı, ülkedeki tüm televizyon kanallarının ekranı 1 saat dondu

Dünya izledi
banner598
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) yayınları dün bir süreliğine durdu. BRTK’nın bu yılki kullanımdan kaynaklanan 1 milyon TL tutarındaki elektrik borcunun ödenmemesi üzerine önceki gün elektriği kesilmiş, kurum jeneratörlerle çalışmayı sürdürmüştü. Jeneratörlerin arızalanmasıyla dün BRTK’nın yayınları kısa bir süreliğine durdu.
BRTK Müdürü Mete Tümerkan, sorunların aşılması için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile görüşmelerin sürdüğünü, elektriğin dün yeniden verilmeye başlandığını belirtti.
Kurumun geriye dönük ciddi bir borcu olduğunu, yeniden yapılandırılarak düzenli şekilde ödendiğini söyleyen Tümerkan, bu yılki kullanımdan kaynaklanan sıkıntının da aşılacağını ifade etti.
Tümerkan, yayınların kısa süreliğine durmasının nedeninin, hava sıcaklığından jeneratörlerin olumsuz etkilenmesi olduğunu belirtti.

Güvence verildi elektrik bağlandı
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer de, Başbakanın, kurumun elektrik borcunun ödeneceği güvencesini vermesi üzerine, elektriğin yeniden bağlandığını açıkladı. Cesurer, BRTK’nın borcunun, bu yıla ait olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474