banner564

Dünyaya önderlik ediyor

KKTC Tüketiciler Derneği tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğana ‘Yılın Devlet Adamı Onursal Ödülü verildi

Dünyaya önderlik ediyor
banner598

Pelin YÜKSELAY

   Tüketiciler Derneği, Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle, bu yılın ödüllerini de açıkladı. Buna göre; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘“Dünyada Yılın Devlet Adamı İnsan Hakları Onursal Ödülü” verildi. 
   Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Türkiye Cumhurbaşkanı’na 8’inci kez bu ödülü verdiklerini belirterek; Aanavatan Türkiye ile ilişkilerin daha da gelişerek ilerlemesine yönelik dileklerini iletti.
   Lefkoşa AKM’de gerçekleştirilen etkinliğe katılan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyada liderlere, insanlar için yapılacak işlerde önderlik yapmayı ve lider olmayı sürdürmektedir” dedi. 
   Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmek üzere ödülünü alan Büyükelçi Kanbay şunları kaydetti:
   “Daha önceden de kendisinin liderliğinde TC Devleti’nin ve hükümetlerinin yaptıkları olumlu çalışmalar zaten bütün dünya tarafından izlenmekte. Bir örnek vermek gerekirse Rohinga Müslümanları Güney Doğu Asya’da bir sefalet ve ölüm çemberi içine itilip çocuklarıyla, yaşlılarıyla bilinmezliğin içinde acı çekerlerken, onlara ilk sesini, yardımını, şefkatini uzatan, Ulaştıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuştur. Suriye’de de katledilen aileleri, şehirleri bombalanan, çocukları okuyamayan, açlık, sefalet ve hastalık içinde dağılan insanları sahiplenen yine Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Bu değerli ödülü Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun şahsında aslında devletimiz adına da kabul ediyoruz.”
Tatar’a Yılın siyasetçisi ödülü
   Tüketiciler Derneği ‘Yılın siyasetçi ödülünü’ de UBP Milletvekili Ersin Tatar’a verdi.  Tatar, yaptığı konuşmada dernek yönetimini tüketici hakları konusunda verdiği mücadeleden ötürü kutladı. 

Konuşmalar yapıldı
   Dernek Başkanı hasan Yılmaz Işık’ın konuşmasının ardından gerçekleşen Tüketici Konferansı etkinliğinde Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel, Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim konuşma yaptı.  Konuşmalar sonrasında tüketiciler günü ödülleri verildi. 

***


Akar’a, Yılın Medya Yöneticisi ve Köşe yazarı ödülü
Dünya Tüketici Hakları Günü’nde  düzenlenen organizasyonda basın ödülleri verildi. Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Yılın Medya Yöneticisi ve Köşe yazarı ödülüne layık görüldü . Akar’a ödülünü Dernek Başkanı Hasan Yılmazışık verdi. 
   Ödülünü alan Akar, yaptığı kısa konuşmada piyasa da ciddi sorunlar olduğunu ifade ederek, Tüketiciler Derneğinin önemine değindi. 
   Akar, şöyle dedi:
   “Ciddi sorunlar var, çok ciddi piyasa denetimlerine ihtiyaç var. Bizim medya olarak da gözlemlediğimiz bir çok sorun var. Güneye kaymanın ana sebeplerinden bir tanesi de kalite meselesi ve fiyatlardır. Bunların da çok sıkı bir şekilde denetlenmesi lazım. Ama bunu Tüketiciler Derneği yapabilir mi, bilmiyorum. 
   Türkiye’nin dağları ve denizleri aşarak adaya su getirmesinin önemine dikkat çeken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında Türk hükümetine teşekkür eden Reşat Akar şöyle dedi:
   “Türkiye’nin bu kadar uzun mesafeden getirmiş olduğu ve 2 lira 30 kuruşa verdiği suyun 7 liraya satılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bunu önlemek çok önemli bir görevdir diye düşünüyorum. Halkımıza yapılmış, tüketiciye yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu konuda da etkili bir mücadele verilmesini öneriyorum. Biz medya olarak elimizden geldiğince bu konu üzerinde duruyoruz. Vatandaşlarımızı uyarmaya çalışıyoruz, belediye başkanlarını uyarmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz.” 

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü 2018 Yılı Basın  Ödülleri
1-    Reşat Akar… Yılın Medya Yöneticisi Ve Köşe Yazarı Ödülü
2-    2- Diyalog Gazetesi… Yılın Gazete Ödülü
3-    Diyalog Tv… Yılın Tv Haber Kanalı Ödülü
4-    Nihan Yücel. Yılın Haber Müdürü Ödülü
5-    Meliz Birinci… Basın Üstün Hizmet Ödülü
6-    Aytuğ Türkkan… Basın Yayın Üstün Hizmet Ödülü
7-    Adem Kavaz... Başarılı Tv Programı Sunucu Ödülü
8-    Fehmi Oktay… Üstün Hizmet Ödülü
9-    Hakan Yıldırım… Sosyal Medya Haber Ödülü
10-    Mert Özdeş… Yılın Tv Programı Sunucusu Ödülü
11-    Çiğdem Aydın Başarılı Tv Programı Bayan Sunucu Ödülü
12-    Kıbrıs Postası… Basın Üstün Hizmet Ödülü
13-    Ayşe Gürkan… Başarılı Tv Programı Bayan Sunucu Ödülü
14-    Haluk Doğandor… Basın Yayın Üstün Hizmet Ödülü
15-    Ceren Aksu… Başarılı Tv Program Sunucu Ödülü
16-    Adem Uslu… Basın Yayın Üstün Hizmet Ödülü
17-    Pelin Yükselay… Yılın Muhabiri Ödülü

*********************
  Diyalog Medyaya 9 ödül birden

Reşat Akar: Yılın Medya Yöneticisi ve Köşe yazarı: 
Yılın Gazetesi: Diyalog
Yılın Haber Kanalı:Diyalog TV-Sezgin Madencioğlu
Adem Uslu:Basın Yayın Üstün Hizmet Ödülü
Aytuğ Türkkan: Basın Yayın Üstün Hizmet Ödülü
Mert Özdeş:Yılın Televizyon programı sunucusu
Çiğdem Aydın:Başarılı TV Programı bayan sunucu
 Pelin Yükselay:Yılın Muhabiri ödülü
Fehmi Oktay:Üstün Hizmet ödülü
 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474