banner564

Hayırlı olsun

Bütçe görüşmeleri sürerken, hükümet görevden alma ve atamalara hız verdi

Hayırlı olsun
banner598

Hükümet yeni müşavir yaratmayacak şekilde 3’lü kararname ile görevden alma ve atamalar yapmaya başladı. Resmi Gazete’de açıklanan “görevden alma” ve “atamalarda”, devletin bazı bakanlıkta görevli mevkilerde yapılan değişiklikler açıklandı.
BRTK’da Çobanoğlu gitti, Tosun geldi!
Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Hüseyin Çobanoğlu’nın, 23 Şubat 2018 tarihinde “görevinden istifa etmesi” nedeniyle yerine Mustafa Tosun üye olarak atandı.
Gencay Eroğlu ve Arif Sonuç görevden alındı
Faiz Sucuoğlu’nun bakanlığı döneminde Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü görevini yürüten Arif Sonuç’un, 14 Mart tarihinden itibaren görevinden alındığı açıklandı.
KKTC Başbakanlığı Gençlik Dairesi Müdürü mevkiine atanmış olan Gencay Eroğlu’nun da 14 Mart tarihinden itibaren görevden alınmasına karar verildi.
Gulamkadir ve Ekenoğlu görevde 
Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütü Özel Kalem Müdürü mevkiine, 14 Mart tarihinden itibaren Çağlar Gulamkadir’in “ileride herhangi bir sebep gösterilmeden görevden alınması” koşulu ile atanmasına ve “atandığı tarihten itibaren atandığı mevkiin maaşını alması”na karar verildi.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı, ‘Özel Kalem Müdürü’ mevkiine de, 15 Mart tarihinden itibaren Başak Ekenoğlu’nun atandığı duyuruldu. Açıklamada, Ekenoğlu’nun da Gulamkadir gibi “ileride herhangi bir sebep gösterilmeden görevden alınması” koşulu ile atanmasına ve “atanma tarihinden itibaren atandığı mevkiin maaşını alması”na karar verildiği belirtildi.
Yeni yasa bekleniyor 
Devletteki birçok makamda görev değişikliklerinin yaşanması bekleniyor. Ancak hükümetin bütçe sonrasında 3’lü kararname ile atama yapılacak kişilerin yapılacak yasal değişiklikle müşavir olmasının önüne geçilecek. Yasa değişikliği yapılmadan atama yapmak istemeyen hükümetin bu nedenle atamaları ağırdan aldığı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473