banner564

Yürek burkan veda

Kıbrıs gazisi olan 66 yaşındaki Derya Durnanın cansız bedeni, Küçük Kaymaklıdaki bir karavanın içinde bulundu

Yürek burkan veda
banner598

Melin DOBRAN
Kıbrıs Gazisi olan 66 yaşındaki Derya Durna’nın cansız bedeni, dün saat 10.30 civarında bir karavanda bulundu. Durna, yaklaşık 10 yıldan beridir Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı Spor Kulübü arkasında bulunan karavan içerisinde yaşıyordu. Edinilen bilgiye göre Durna’nın cansız bedenini, kulübün işletmecisi olan Fadıl Sütçüler buldu. 
Sütçüler, yerde hareketsiz yatan Durna için olay yerine ambulans çağırdı. Yetkililer, doktor tarafından Durna’nın cesedi üzerinde yapılan dış muayenede, herhangi bir darp veya cebir izine rastlanılmadığını belirtti. Olay yerine giden polis ekiplerinin incelemesinin ardından Durna’nın naaşı, otopsi için Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kıbrıs’ta kimsesi yoktu
Edinilen bilgiye göre yaklaşık 8-9 yıl önce eşini kaybeden Durna’nın, bir kız bir de erkek evladı olduğu öğrenildi. Durna, aslen Kahramanmaraşlı olup, 1974 Kıbrıs gazisiydi. 1976 yılından beridir de ülkede yaşayan Durna, Kıbrıs vatandaşlığını da almıştı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen, yaşadıkları bu acı olay karşısında çok üzgün olduklarını belirterek, “Allah gazimize rahmet eylesin, yakınlarının ve camiamızın başı sağ olsun” dedi. Başkan Adil Çümen, Durna’nın Kıbrıs’ta kimsesi olmadığını ifade ederek, çocuklarının yurt dışında yaşadığını belirtti.

“Astım hastasıydı”
Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen, “Ben Derya beyin karavanda yaşadığını yaklaşık 1 yıl önce öğrendim. Hem ben hem de Küçük Kaymaklı Spor Kulübü Başkanından üyelerine kadar herkes ona yardım elini uzattı. Yiyeceğinden, içeceğine, giyeceğinden ilacına kadar olan masraflarını biz karşıladık. Üstelik gazilik maaşı ile bankadan kredi çekip, yaşadığı karavan almıştı. Yaklaşık 9 yıldan beridir ona biz baktık. Kendisi, bildiğimiz kadarıyla astım hastasıydı. İlaçlarını da biz karşılıyorduk. Bir ara özel bir hastanede ve Türkiye’deki bir hastanede tedavi gördü. Geçtiğimiz gün beni aradı ve Ankara’ya gitmek istediğini söyledi. Ben de ona uçak biletini aldım. Cuma günü gidecekti ama kısmet olmadı” ifadelerini kullandı.

 “Zamansız kaybettik, üzgünüz”
Başkan Adil Çümen, “Kulübün işletmecisi olan Fadıl Sütçüler’e Derya beyi tıraş ettirmesi için para verdim. O da sabahleyin onu berbere götürmek için uyandırmaya gittiğinde, ne yazık ki yerde cansız halde yatırken bulmuş. Kaymaklı spor kulübü camiasına, başkanına, lokal işletmecisine ve ona yardımcı olan herkese minnettarız. O herkes tarafından sevilen biriydi. Onun beklenmedik ve zamansız vedası hepimizi çok üzdü. Allah rahmet eylesin. Ona yapılacak otopsinin ardından, askeri törenle onu uğurlayacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474