banner564

Kalplerde yaşayacak

Başarılı cerrahlardan olan Dr. Kaya Bekiroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kalplerde yaşayacak
banner598

Melin DOBRAN
Ülkemizin başarılı cerrahlarından olan Dr. Kaya Bekiroğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Bekiroğlu, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Evli ve 3 evlat sahibi olan 90 yaşındaki Bekiroğlu’nun vedası, sevenlerinin yanı sıra tıp dünyasını da üzdü. Yoğun katılımın olduğu cenaze törenine, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı da katıldı. 

Hastane ve Meclis’te tören yapıldı
Bekiroğlu, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin yasal statüye ulaşmasında da önemli rol oynamıştı. Bekiroğlu için, önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, daha sonra da kurucu meclis üyeliği yaptığı Cumhuriyet Meclisi’nde tören düzenlendi. Törenlerin ardından Bekiroğlu’nun cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“Tıpta yetişen gençlere örnekti”
Meclis’te yapılan törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bakanlar, milletvekilleri, de katıldı. Törende konuşan Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, “Dr. Kaya Bekiroğlu ülkenin yetiştirdiği en önemli değer ve simgelerden biri olarak Kıbrıs Türk tarihinde yaşayacak” dedi. Uluçay, tıpta yetişen gençlere örnek olan Kaya Bekiroğlu’nu, önemli bir doktor, parlamentoda kutsal bir görevi yerine getiren milletvekili olarak hatırlayacaklarını vurguladı.  Oğlu Arif Bekiroğlu, konuşmasında, anma törenine katılanlara teşekkür ederek, babasının ailesine ve tıpa önem veren bir insan olduğunu söyledi. Bekiroğlu, “Babam Kıbrıs Türk halkının tıptaki ve siyasetteki gelişmelerinden gurur duyuyordu” şeklinde konuşarak “Onu çok özleyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474