banner564

Dürüst: Gençler geçmişi bilmeli

Türk Birliği Dayanışma Derneği Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenledi

Dürüst: Gençler  geçmişi bilmeli
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
   Türk Birliği Dayanışma Derneği dün “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de katılarak konuşma yaptı.  Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Güven Arıklı etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi hakkında bilgi verdi. 
   Konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin Kıbrıs açısından da önemli olduğunu anlatan Arıklı, o dönem İngiliz idaresi altında olan Kıbrıs’tan Çanakkale’ye savaşmak için Kıbrıslı Türk gençler gönderildiğini anlattı.  Arıklı, Çanakkale’ye giden gençlerin durumun farkına varınca savaşmayı reddederek ülkeye döndüğünü ancak adada İngilizlerin baskısına maruz kaldığını söyledi. 

Dürüst: O günler yaşanmasa bugünlere gelemezdik 
   Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise, Çanakkale Zaferi’nin Türkiye’nin bugünlere gelmesinde büyük önemi olduğunu anlattı.
Gençlerin geçmişte yaşananları bilmesinin önemine değinen Dürüst, Çanakkale’de şehit düşenlerin unutulmaması gerektiğini söyledi. Dürüst “O günler yaşanmasa bugünlere gelemezdik” dedi.
   Konuşmasında, gençlerin ülkeye sahip çıkmasının önemine de değinen Dürüst, ne olursa olsun ülke içinde birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini anlattı.

Töre: İnanç ve iman en büyük güç
   UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de konuşmasına “Çanakkale şehitlerinin ruhları şad mekânları cennet olsun” diyerek başladı.  Çanakkale Zaferi’nin orada savaşarak canını verenler sayesinde kazanıldığını anlatan Töre, “İnanç ve iman en büyük güç” diye konuştu. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşanan Töre, Kıbrıs Türk mücadele tarihine de değindi. 

Mesajlar yayınlandı
Öte yandan 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma  Günü dolayısıyla; Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün birer mesaj yayınladı.


Bugün törenler düzenlenecek
 “18 Mart Şehitleri Anma Günü” çerçevesinde bugün, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlenecek ve şehitler anılacak. KKTC’de, Lefkoşa, Boğaz, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Alsancak’ta törenler yapılacak.
Lefkoşa Tekke Bahçesi Şehitliği’nde yapılacak tören saat 09.00’da başlayacak. Boğaz Şehitliği’nde düzenlenecek tören ise saat 10.00’da başlayacak. 
   Gaziveren ve Çamlıköy direnişlerinin 53’üncü yıldönümü nedeniyle yarın önce Gaziveren’de arından da Çamlıköy’de tören yapılacak ve şehitler anılacak. Gaziveren Şehitler Anıtı önündeki tören saat 09.00’da, Çamlıköy Şehit Emin İzzet Anıtı önündeki tören saat 10.00’da olacak.
   Törenler protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, öğrenciler şiir okuyacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474