banner564

Duygu dolu  etkinlik oldu

Meral Akıncı, Gönyeli Dr. Fazıl Küçük Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katıldı

Duygu dolu  etkinlik oldu
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Gönyeli Dr. Fazıl Küçük Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katıldı. 

Yapılan açıklamaya göre Meral Akıncı etkinlikte yaptığı konuşmada,  annelik duygusunun kadın psikolojisindeki en temel duygulardan biri olduğunu ve annelik duygusunun insan dışındaki diğer canlılarda da bulunan çok özel bir his olduğunu belirtti. 
Bazı filozofların, “İyilik duygusunun dünyaya girdi kapısı annelik duygusudur” dediğini anlatan Akıncı, annelik ile insanın iyi olmasına yarayacak, insanı mutlu edecek her şeyin bulunabileceğini ifade etti. 
Koşulsuz sevgi, şefkat, doğruluk, adalet içtenlik, sempati, umut, merhamet, neşe, samimiyet, affetme ve hoşgörü gibi olumlu duyguların annelik vasıtasıyla elde edilebileceğine dikkat çeken Meral Akıncı, bazı araştırmalarda bahse konu durumun içgüdüsel, bazı araştırmalarda ise bahse konu olumlu duygu ediniminin öğrenilir eğilim olduğunun da ortaya konulduğunu söyledi.
Konuşması esnasında anneliğin bedellerine de değinen Meral Akıncı, anne sevgisinin “acı ve elem” içerdiğini, eşlerin evlilikte birbirleri üzerinde hâkimiyet kurma anlayışı sonucu evliliklerin sorgulandığını, boşanmaların arttığını ve tüm bunların sonucunda annelik duygusunun zarar gördüğünün altını çizdi. Çocukların iyi büyütülmesinin tesadüflere bırakılmaması gerektiğine de vurgu yapan Meral Akıncı, çocukların büyütülmesinin tesadüflere bırakılması durumunda faturanın çocuklara ödetilmiş olacağına dikkat çekti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474