banner564

Eğitim düzeyleri yüksek!

Fellahoğlu Kuyumculuğu soyan 2 kişiden biri Hukuk Fakültesi öğrencisi, suç ortağı olduğu iddia edilen şahıs ise üniversitede öğretim görevlisi çıktı

Eğitim düzeyleri yüksek!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Gönyeli’nin Yenikent bölgesinde faaliyet gösteren Fellahoğlu Kuyumculuk'u soydukları tespit edilen Hacı Murat Bozdoğan, İbrahim Karabulut ile suç ortaklığı yaptıkları öne sürülen Ceyhun Tatlıcı ve Meriç Muk dün sabah düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı. 
Polis takibi sonucu yakalanan 4 zanlıdan 3’ü Lefkoşa’da, Meriç Muk ise bugün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılacak. 
Gazimağusa’da dün sabah düzenlenen operasyonda tutuklanan zanlıların tasarruflularında bir miktar altın ile çalıntı saatler bulunurken, soygunda kullanılan araçta tespit edildi. 
Soygun suçunu işleyenlerin İbrahim Karabulut ile Hacı Murat Bozdoğan olduğu, diğer iki zanlının da daha sonra suça karıştığı öğrenildi. 
Zanlılardan Meriç Muk’un Gazimağusa’da bir kuyumcuda çalıştığı, Ceyhun Tatlıcı aracılığı ile çalıntı altınları satın aldığı bilgisi elde edildi. 

Bozdoğan hukuk öğrencisi…
Bir üniversitede hukuk öğrencisi olan Bozdoğan’ın aynı zamanda Gazimağusa’da bir sitede güvenlik görevlisi olduğu, Ceyhun Tatlıcı’nın bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştığı öğrenilirken, soyguna sonradan ortak olan Tatlıcı’nın çalıntı altınların bir kısmını alıp Meriç Muk’a verdiği, Muk’un ise altınların ederinin altında para vererek satın aldığı öne sürüldü. 

Altınların bir kısmı Türkiye’de olabilir…
Öte yandan soygundan kısa bir süre sonra Bozdoğan’ın Türkiye’ye gittiği, altınların bir kısmını oraya götürüp kuyumculara sattığı bilgisi elde edildi.
Polisin bir hafta önce çalıntı altınlarla ilgili ihbar aldığı ve tümü Gazimağusa’da yaşayan zanlıları takibe aldığı belirtildi. Tutuklanan zanlılardan Bozdoğan ile Karabulut’un suçlarını itiraf ettiği, Muk’ın altınların çalıntı olduğunu bilmediğini öne sürdüğü öğrenildi. 

60 saniyelik soygun…
Yüzü maskeli iki zanlı, 17 Mayıs 2017 sabah 04.00’te Belediye Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren “Fellahoğlu” isimli işyerinin cam olan ana giriş kapısını çekiç ile kırmış ve alarmın çalmasına aldırış etmeden 60 saniye içerisinde 60 kol saati ve iki kilo altını torbaya doldurup kaçmıştı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473