banner564

Eide zorlanacak

Rum tarafı müzakerelerin başlaması öncesinde Türk tarafından kesin güvenceler istiyor

Eide zorlanacak
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, müzakerelerin başlaması konusundaki iyimserliğini paylaşmayan Rum yönetimi, bazı şartlar üzerinde ısrar ediyor.
   Fileleftheros’un haberine göre; Rum yönetimi, Barbaros Hayreddin Paşa’nın müzakereler yapılırken bölgeye gelmeyeceği konusunda güvence istiyor.
   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile doğrudan iletişim kanalları olmadığını yazan gazete, gerek BM’nin, gerekse ABD’nin bu konuda Rum Yönetimine güvence veremeyeceğini belirtti.
    Habere göre pazartesi günü Ada’ya gelmesi beklenen Eide, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve iki tarafın müzakere heyetleriyle ayrı ayrı görüşecek. Eide müzakerelerin yeniden başlamasını salı veya Ada’dan ayrılacağı çarşamba günü ilan etmek istiyor.
   Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum yönetiminin, müzakerelerin başlamasıyla ilgili bir karar almazdan önce gerçek olguları görmeyi beklediğini belirterek “müzakerelere katılımımızı askıya alma kararımızdan önce (Ekim 2014) hakim olan duruma geri dönüş bir olgudur” dedi ve şunları ekledi:
   “Halen yürürlükte bulunan bir NAVTEX var. Süresi 6 Nisan’da sona erecek. Gerçek olgulardan söz edebilmek için meselenin nasıl gelişeceğini, Türk hükümetinin nasıl hareket edeceğini görmeyi beklemeliyiz.
   Eide NAVTEX’in sona ereceği gün geliyor. Olguların nasıl olduğunu Eide’den işitmeyi bekleyeceğiz. Türk tarafıyla da temas edeceğini düşünüyoruz. Sorumlu davranmak istediğimizden, önümüzde gerçek olgular olduğunda konuşacağız.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473