banner564

Ek mesaiye kalınmayacak

Eylem başlatan sağlık çalışanları, Sağlık ve Maliye bakanlıklarına 5 siyah çelenk bıraktı

Ek mesaiye kalınmayacak
banner598

Geçtiğimiz Ocak ayından beri ek mesai ücretlerini alamayan sağlık çalışanları dün ‘ek mesaiye kalmama’ eylemi başlattı. 
Sağlıkta örgütlü 5 sendika, Sağlık ve Maliye bakanlıklarını siyah çelenkle protesto etti. 
Sendikalar adına her iki bakanlığın önüne 5 siyah çelenk bırakıldı, Sağlık ve Maliye bakanları “yükümlülüklerini yerine getirmemekle ve sözlerini tutmamakla” suçlandı. 
Ek mesai ücretlerini alamayan sağlık çalışanları dün eylem başlattı. Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) KKTC Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası ( TIP-İŞ) dün sabah 07.00’den itibaren ek mesaiye kalmama eylemini yürürlüğe koydu. Sendikalar, saat 11.30’da Sağlık Bakanlığı ardından Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, her iki bakanlığı siyah çelenk bırakarak protesto etti. Sendikalar Sağlık ve Maliye bakanlarını “yükümlülüklerini yerine getirmemekle ve sözlerini tutmamakla” suçladı.

Bazı hizmetler durmayacak
Sendikaların başlattığı eylem çerçevesinde sağlık çalışanları ek mesaiye kalmayacak.  
112 Hızır Servis’in hizmetleri durmayacak. Acil ve yatılı hastaların tedavilerinde aksama olmayacak. Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan ve tabip hizmeti verilen Yenierenköy, İskele, Güzelyurt ve Tren Yolu sağlık ocaklarında mesai sonrasında hekim olmayacak. 

HAKSEN’den destek
Öte yandan Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) bazı ülkeler pandemi döneminde görev alan hemşirelere prim veya ek maaş ikramiye verirken, KKTC’de canla başla çalışan sağlık çalışanlarının emeklerinin hiçe sayılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. 
Sendika yazılı açıklamasında, sağlıktaki ek mesailerin ödenmemesinden dolayı “Ek Mesaiye Kalmama Eylemine” tam destek verdiğini de belirtti.
Açıklamada, “En çok risk altında olan sağlık emekçilerimize hükümetin sahip çıkmasını bekliyoruz” denildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 4 yıl Önce

mormal mesainizi layigiyla ifa ettiginizi gormek nasip olmadigi icin ne yapsaniz yalanci coban isi

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474