banner564

Hükûmet'te bir kriz daha 

Elektrik Kurumu’nda HP temsilcisi olan Yusuf Avcıoğlu, seçim arifesinde sınav yapılmadan 88 kişilik istihdam yapılmasına ret oyu verdiklerini açıkladı

Hükûmet'te bir kriz daha 
banner598

KIB-TEK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu da, Halkın Partisi’nin KIB-TEK’in batırılmasına göz yummayacağını belirterek “Kuruma sınavsız geçici işçi istihdam yapılmasına, kadro ve hizmet şemasında değişikliğe gidilerek KIB-TEK’te müşavir kadrosu yaratılmasına onay vermemiz söz konusu değil” dedi. UBP-HP koalisyon protokolünde istihdamların ancak Başbakan’ın ve Başbakan Yardımcısı’nın bilgi ve onayıyla yapılabileceği açıkça belirtildiğini kaydeden Avcıoğlu, “HP kanadının KIB-TEK’e sınavsız, münhalsiz istihdam yapılmasına onayı yoktur, HP temsilcisi olarak dün Yönetim Kurulu’na getirilen 88 kişilik sınavsız istihdam önergesine ret oyu verdik” açıklamasında bulundu. Mevcut hükümetin koalisyon hükümeti olduğunu anımsatan Yusuf Avcıoğlu, “En kısa sürede de bu yanlıştan dönülmesini umarım. Bu yanlışı engellemek için gereken tüm yasal yollara başvurmaktan çekinmeyecek, mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkın Partisi olarak biz bu kurumun batırılmasına göz yumamayız, bizim için asıl olan bireylerin değil kamunun menfaatidir” dedi.
Avcıoğlu, KIB-TEK ile ilgili yazılı açıklama yaparak; basında da yer alan 88 kişilik sınavsız istihdam önerisinin dünkü Yönetim Kurulu’na önerge olarak getirildiğini belirtti, önergeye ret oyu verdiklerini kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474