banner564

Ekonomi canlandı

Lefke’deki Hurma Festivali’ne ülkenin dört bir yanından yoğun katılımın olması yüzleri güldürdü

Ekonomi canlandı
banner598
Lefke Turizm Derneği ve Lefke Belediyesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen  Lefke Hurma Festivali’nin yedincisi, dün “Sakin Şehir Lefke Sizi Çağırıyor‘’ sloganı ile gerçekleştirildi.
Lefke Bandabuliyası’nda saat 10.00’da başlayan festival, Lefke'nin ana ürünlerinden biri olan hurma ürününün tanıtılması, üreticilerinin desteklenmesi ve Kıbrıs kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi.
Festival kapsamında ilk olarak 09.30’da LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘’Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü’’ düzenlendi. Bölge okullarının katılımı ile kortej yürüyüşü, Cittaslow (sakin şehir) Lefke Tanıtımı, ‘Bir Hurma Da Sen Kurtar’ tanıtım projesi, hurmacıların hurma ağaçlarına tırmanma gösterileri, rehber eşliğinde Adım Adım Lefke Tanıtım Turu, En Güzel Hurma Yarışması, halk dansları gösterileri, genç yetenekler konseri, el sanatları köşesi ve kültüre uygun yerel stantlar yer aldı.
Festivalin açılışı Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile birlikte hurma üreticileri ve Lefke’nin eski kalecisi ‘’Hurma Kemal’’ lakabı ile bilinen Kemal Ufuk tarafından yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474