banner564

Eksik yasalar hatırlatıldı

Ziraat Mühendisleri Odası’nda görev dağılımı yapıldı, eski ve yeni başkan ülkedeki tarım politikasını eleştirdi

 Eksik yasalar hatırlatıldı
banner598
Görev dağılımı yapılan Ziraat Mühendisleri Odası’nda (ZMO) Başkan Mehmet Ercilasun ile eski Başkan Ozan Özuyanık bir araya gelerek açıklama yaptı.
Toplantıda, Ekrut Uluçam yazman ve Murat Haydar’ın ise sayman olarak görev aldı.
Eski Başkan Ozan Özuyanık yaptığı konuşmada, ülkedeki tarım politikalarını eleştirdi.
Tarım politikalarının yetersizliğine değinen Özuyanık “Altı yıllık oda başkanlığımda üzerinde hassasiyetle durduğum, hal yasası, toprak koruma yasası ve bunların uygulanabilirlik sahasındaki tarımsal kooperatifçiliğin ülke tarım politikalarımızdaki eksikliklerin bir kez daha gündeme getirilmesi için bir kez daha benden sonraki meslektaşlarımın gündeme getirip takipçisi olacaklarından eminim’’ dedi.

Ercilasun: Konuların takipçisi olacağız
ZMO Başkanı Mehmet Ercilasun ise odanın bugüne kadar yürüttüğü çalışmaların içinde olan birisi olarak hassasiyetle üzerinde durulan konuların takipçisi olacağını ifade etti.
Odanın zaman zaman üyelerine yönelik çalışmaları olacağını belirten Ercilasun, gelecek günlerde üyelerin katılımı ile Geçitköy Barajı’nda incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.
Ercilasun, odanın gerek su konusu gerek tarım politikaları konusundaki çalışmalarının basın yolu ile paylaşacağını da söyledi.
Ercilasun, sertifikalı üretimin, iyi tarım uygulamalarının ve organik üretimin desteklenmesinin de kaçınılmaz olduğunu savundu.
Bu alanda oda olarak bir takım eğitim çalışmaları başlatacaklarını da belirten Ercilasun, hizmet içi eğitimlerle daha nitelikli çalışmalar çıkarılacağını ifade etti.
Ercilasun, devlet kadrolarına, 9 yıldan beri Ziraat Mühendisi alınmaması eleştirerek, bunu büyük bir talihsizlik olarak nitelendirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473