banner564

“En kritik aşamadayız”

Eide, Akıncı ile gelecek haftaların organizasyonuyla ilgili görüştüklerini söyledi

“En kritik  aşamadayız”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti.
Cumhurbaşkanlığında dün saat 11.40’ta başlayan görüşmede , Müzakereci Özdil Nami ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elisabeth Spehar de hazır bulundu.
Eide, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinin çıkışında yaptığı açıklamada, Akıncı ile yurt dışında Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiades ile yapılacak görüşmeler de dahil gelecek haftaların organizasyonuyla ilgili görüştüklerini söyledi.
Eide, “Daha önce hiç olmadığı kadar kritik bir aşamada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu belirleyici safaha elimizdeki zamanı mümkün olduğunca iyi kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

Akıncı, Ayrault’u kabul etti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adada resmi temaslarda bulunan Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault’u saat 19.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.
Yaklaşık 20 dakika süren kabul sonrası açıklama yapılmadı.

Liderler bugün görüşecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa yıl sonuna kadar çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler kapsamında bugün görüşecek.
Liderler ara bölgede saat 18.30’da bir araya gelecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474