banner564

En pahalısı 80 bin  

Karayolları’nın tak yol temizleme aracı bozuk olduğu için Türkiye’den yardım istendi

En pahalısı  80 bin  
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yol temizliği konusunda hem ekipman, hem de araç sıkıntısı çekildiğini söyledi. Atakan, Karayolları Dairesi bünyesindeki yol temizleme aracının bozuk olduğunu, bunu tamir etmekle yenisi arasında fiyat farkı olmadığını belirtti, ancak rakam vermedi.
   Bakan Atakan, yol temizleme aracı için Türkiye Karayolları’ndan bir araç talebinde bulunduklarını, olumlu karşılanmakla birlikte konunun seçim sonrasına bırakıldığını anlattı. Diyalog muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, yol temizleme araçlarının en ucuzu 21 bin, en pahalısı ise 80 bin dolar.
   Yol temizliği yapılamamasından dolayı son derece rahatsız olduğunu söyleyen Bakan Atakan, şunları kaydetti:
    “Ekipman noktasında bayağı sıkıntı yaşıyoruz. Yol süpürme aracı şu anda maalesef bozuk. Aldığım son bilgilere göre tamiri, yenisi ile eşdeğer. Bu çerçevede TC Karayolları ile bir çalışma yaptık. Oradan hem bu yol süpürme ve refüjleri temizleyecek hem de yol kenarındaki otları temizleyebilecek bir araç talebinde bulunduk. Olumlu karşılandı. Tabi biliyorsunuz Türkiye’de bir seçim var. Bu seçim sonucunda nasıl bir hükümet yapısı oluşacak bunu görmek ve bunun sonrasında da bu araçları hibe şeklinde alma noktasındayız. Şu anda bize verilen cevap olumlu. Genel anlamda ülkemizdeki kara yollarında maalesef ciddi oranda tamir gerektiren, çökmelerin yaşandığı bir sürü nokta var. Bunların hepsini tek tek tespit ettik. Tabi bunların bir bölümü gerekli zemin etüdünün yapılmamasından kaynaklanıyor. Örneğin Gönyeli Çemberi ile Boğaz kavşağı arasındaki bölümde yaşanan bu dalgalanmalar, biraz da onun etkisi. Bir bölümü ağır yük taşımacılığının maalesef net bir şekilde denetlenememesinden kaynaklanıyor. Tüm bunlarla ilgili bir takvim hazırladık. Bu takvim çerçevesinde de süratle bunlara müdahale etmeye başlıyoruz.” 

Girne-Lefkoşa ana yolu
 Bayındırlık ve Ulaştırma BakanıTolga Atakan, Girne-Lefkoşa anayolu çalışmaları hakkında bilgi verirken, projenin 6 ana etaptan oluştuğunu belirtti. Atakan, projenin detaylarını şöyle anlattı:
  “Şu an birinci etap tamamlandı. Bayram tatili ve bayram sürecini hesaba katarak 2. Etabı yakında başlatacağız.  İlerleyen etaplarda Boğaz’da katlı kavşak yapımı olacak. Bu kavşak, Girne kavşağı ile birleştirilip, Gönyeli çemberine kadar yapım sürecek ve süreç tamamlanacak.
   Yine bu çerçevede tamamlanan bölüme kullanılan metal korkulukların görünüm itibariyle bizim yollarımızda kullanılan normal metal korkuluklardan oranla ‘sanki daha az güvenliymiş’ gibi bir görüntü arz ettiğini ben de yerinde tespit ettim. Hatta bu metal korkulukların döşenmesi esnasında da ilgili çalışmayı durdurdum. Şirketten bu korkulukların çarpışma testlerini ve standart durumlarını talep ettim. Türkiye’den de hangi yollarda bu korkulukların uygulanıp uygulanmadığıyla ilgili bilgi talep ettim. Dağyolu’nda sadece tıraşlama yapıldığına yönelik bir bilgi paylaşıldı. Bunu da daha önce defalarca dile getirdik. Dağyolu’nda sadece traşlama yapılmadı. 2 bin metrekare asfalt serimi de yapıldı. Korkuluk tamiri de yapıldı. Bu yol üzerinde özellikle ağır vasıtaların yol açmış olduğu bu çökmeler, traşlanarak, asfaltlanarak düzeltildi. Yani sadece bir traşlama değil, tıraşlamanın yanında gerekli yerlere asfaltlama da yapıldı. Şu anda 24 Haziran sonrasına kaldı son halini görmek. Oradaki bitme tarihi durumuna göre, eğer orada bir süre uzaması olacaksa daha da müdahale etmemiz gereken yerler var, oralara da müdahale edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474