banner564

Erhürman'dan yapıcı mesaj

Akıncı’nın ikinci tur öncesi ziyaret ettiği Erhürman, “Bu gerginlik ortamının biran önce ve seçim süreci içinde yumuşatılması gerek” dedi

Erhürman'dan yapıcı mesaj
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU
İkinci tura kalan bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün, siyasi partileri ziyaret ederek nabız yokladı. İlk ziyaretini Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) yapan Akıncı, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın tarafından karşılandı; daha sonra CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’la ve heyetiyle görüşmek üzere CTP binasındaki üst kata çıktı.
Akıncı’ya Avukat Mine Atlı, Avukat Ayşe Öztabay ve Akademisyen Sertaç Sonan eşlik ederken görüşmede Erhürman’la birlikte Genel Sekreter Erdoğan Sorakın ve Örgütlenme Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy da yer aldı.
Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında Akıncı ve Erhürman açıklama yaptı.

Akıncı: Hoşgörülü insanlarız
Kıbrıslı Türklerin gerginliklerden, birbirini ötekileştirmekten uzak, toplumsal irade paydasına buluşabilecek insanlar olduğunu kaydeden Mustafa Akıncı, “Hoşgörülü insanlarız, kültürümüz, yapımız budur. 19 Ekim’de yalnız bir cumhurbaşkanı değil, yine halkıyla ve halkının örgütleriyle el ele, gönül gönüle yürüyebilecek, karar mekanizmalarında hep birlikte ses verebileceğimiz, kararlara katılımı sağlayabileceğimiz bir örgütlenmeyi, mekanizmayı oluşturacağız” şeklinde konuştu.

CTP önemli bir oy aldı
Akıncı, CTP’nin bu seçimde önemli oranda oy almayı başardığını kaydederek, “Daha düşük ya da fazla oy alsın, tüm adaylar demokrasimize katkı yaptı. İlk akşamdan hepsini kutladım. Bu ziyaret nedeniyle Sayın Erhürman’ı ve CTP’yi de demokrasimize katkıları için kutluyorum” dedi.

Erhürman: Ortam yumuşatılmalı
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da açıklamasında “Bizim için en önemli unsur, önümüzdeki süreçte, geride bıraktığımız dönemde yaşanan gerginliklerin yaşanmamasıdır” dedi.
Erhürman, “Seçim döneminde de söyledik. Bizim için önemli olan 19 Ekim. Bu halk, içeride de dışarıda da önemli sorunlarla karşı karşıya. Bu gerginlik ortamının biran önce ve seçim süreci içinde yumuşatılması gerekiyor ki seçimden sonra içerdeki ve dışardaki sorunlarla, birlik ve bütünlük içinde baş edebilelim” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473