banner564

Önlemler için bir milyon Euro harcandı

Detayları açıklandı

Önlemler için bir milyon Euro harcandı
banner598

  Fileleftheros gazetesi, Rum Sağlık Bakanlığı’nın, okullarda Coronavirüse bağlı olarak aldığı ek tedbirlerin maliyetinin ağır olduğunu yazdı.

   Gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Eğitim Bakanlığı’nın 2020-2021 öğretim yılı için Coronavirüs nedeniyle okullarda oluşan gereksinimler için, yaklaşık 1 milyon Euro harcamak zorunda kaldığını belirtti.
   Habere göre, yeni sıralar için 265 bin, birleştirilmiş sıralara 275 bin, sıralardaki akrilik ayırıcılar ve diğer malzemelere 300 bin, dezenfektan gibi malzemelere 115 bin Euro olmak üzere toplamda 955 bin Euro ödeme yapıldı.
Gazete, Eğitim Bakanlığı’nın ayrıca uzaktan eğitim için, okullardaki internet ağının geliştirilmesi için    Telekomünikasyon Dairesi CYTA’ya 150 bin, abonelik için 400 bin, tablet alımı için 240 bin Euro’ya da ihtiyacının da bulunduğunu yazdı.

Yeni önlemler

   Bu arada Rum Sağlık Bakanlığı, Limasol ve Güney Lefkoşa’da Coronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle ek tedbirler aldı.
   Alithia gazetesi, Sağlık Bakanlığı’nın, son günlerde artan ve özellikle iş yerlerinde ve aile toplantılarında kaydedilen Covid-19 vakalarının artması nedeniyle Güney Lefkoşa ve Limasol’da, bugünden başlayarak 23 Ekim’e kadar sürecek ek tedbirler aldığını yazdı.
   Habere göre Rum Sağlık Bakanlığı bu çerçevede, düğün ve vaftiz törenlerdeki tebrikleri, kokteyl partileri yasaklarken, ev ve kamu alanındaki toplanma yerlerinde 10 kişiyi geçmeyecek şeklindeki düzenlemenin de devam etmesine karar verdi.
   Gazete, kilise, cami ve diğer dini ibadet yerlerindeki kişi sayısının ise geçerli olan protokoller temelinde 75 kişiyi geçmeyeceğini, spor müsabakalarının seyircisiz olarak yapılacağını, sinema, tiyatro gibi yerlerdeki kişi sayısının ise iç mekanlarda 75, dış mekanlarda ise 150 olarak sınırlandırıldığını kaydetti.

İki bebek hastanede

   Alithia gazetesi bir başka haberinde, Güney Lefkoşa’daki Makarios Hastanesi’nde iki bebeğin Coronavirüs tedavisi gördüğünü yazdı.
   Habere göre Makarios Hastanesi Pediatri Bölümü Müdürü Avraam İlia, bebeklerden birinin 17 günlük, diğerinin ise 12 aylık olduğunu, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduklarını belirtti.
İlia, her iki durumda da, bebeklerin aile yakınlarında Covid-19 vakalarının bulunduğuna dikkati çekti. 
Gazete aynı haberinde, Teknoloji Üniversitesi’nde (TEPAK) hemşirelik okuyan ve staj yapan 7 öğrencinin testinin de pozitif çıktığını, üniversitenin ise bu kişilerle temas edenlerin, 14 gün ev karantinasına girmesi çağrısında bulunduğunu yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473